Poslovna scena
StoryEditor

Splitski Dalmont zainteresiran za kupovinu brodogradilišta Kraljevica

30. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Tvrtka Dalmont u vlasništvu Ivana Ivića spremna je preuzeti postojeću koncesiju Brodogradilišta "Kraljevica" u stečaju.

Formalni zahtjev prema Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, piše Novi list, upućen je prije mjesec dana, a početkom srpnja zakazana je Skupština vjerovnika ugašenog kvarnerskog brodogradilišta koja bi trebala dati suglasnost na prijenos koncesije Dalmontu. To je jedan od preduvjeta da resorno Ministarstvo mora uputi takav prijedlog Vladi na konačnu odluku.

Dalmont, uz riječku Kvarnerplastiku i još dvije manje tvrtke, već obavlja djelatnost na prostoru kraljevičkog brodogradilišta u kojeg je ušao kao potkoncesionar u proljeće prošle godine. Sam Ivić objašnjava kako su ga na to dijelom natjerale i kondicije pod kojima sada radi u "Kraljevici".

Ističe kako je pod sadašnjim uvjetima teško bilo što ozbiljnije i dugoročno planirati i ulagati jer ugovori o potkoncesijama prestaju vrijediti onog trenutka kad se u "Kraljevici" okonča stečaj, a to je relativno brzo. Ivić tvrdi i da bi, u slučaju da se Dalmontu odobri prijenos koncesije, ostala tri potkoncesionara nastavila raditi kao i do sada.

S obzirom da je sva pokretna imovina kraljevičkog brodogradilišta u stečaju, osim nekoliko dizalica koje su otkupljene, prodana Brodotrogiru u paketu, pa tako i dva doka, Ivić kaže da će trebati uložiti između 6 i 7 milijuna eura da bi mogao obavljati poslove koje je zamislio, a to se prije svega odnosi na remonte, rekonstrukciju, kao i gradnju manjih brodova.

26. travanj 2024 19:43