Poslovna scena
StoryEditor

Tvrtka Lola Ribar traži stečaj Keruma

11. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Stečaj trgovačkog poduzeća "Kerum" d.o.o., koje je u vlasništvu splitskog gradonačelnika Željka Keruma, zbog 208 tisuća kuna duga je zatražilo dioničko društvo "Lola Ribar" sa sjedištem u Zagrebu i poznato po proizvodnji svih vrsta gaza i vate u tvornici u Karlovcu.

Društvo "Lola Ribar" postojanje duga dokazuje rješenjem o ovrsi od 7. svibnja 2012. godine koje je izdala Sanda Pandža, javna bilježnica iz Zagreba. Ipak, na tom rješenju nema pečata da je ono postalo pravomoćno, piše Slobodnadalmacija.hr.

"Lola Ribar" u prijedlogu za otvaranje stečaja navodi da ne može naplatiti svoju tražbinu jer je žiro račun tvrtke "Kerum" u blokadi. U "Lola Ribaru" smatraju da su kod "Keruma" ispunjeni stečajni razlog i to nesposobnost za plaćanje jer ima nepodmirenih obveza u razdoblju duljem od 60 dana.

"Sardina" iz Postira je na istom sudu (Trgovačkom sudu u Splitu) pokrenula parnicu protiv tvrtke "Kerum" radi duga od 700 tisuća kuna nakon što je splitska tvrtka dala prigovor na rješenje o ovrsi koje je donio javni bilježnik.

Nekada veliko poduzeće "Kerum" je uz lanac trgovina imalo i trgovački centar Joker na Brodarici koji je 1. srpnja 2010. prebačen na tvrtku "Joker". Na čelu osiromašene tvrtke "Kerum" danas je Jure Kerum, stariji brat splitskog gradonačelnika, koji je 2. srpnja ove godine na tom mjestu zamijenio sestru Nevenku Bečić. Prema tvrdnjama nekih dobavljača, poslovanje preostalih trgovina je s tvrtke Kerum prebačeno na tvrtku "Kerum trgovina".

04. svibanj 2024 14:55