Poslovna scena
StoryEditor

U Brodosplitu porinuta kobilica mega kruzera

09. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

U brodogradilištu Brodosplit u more je porinuta Novogradnja 743. Riječ je o opremljenoj sekciji ‘kobilice’ budućeg mega kruzera koji se gradi u talijanskom brodogradilištu Marghera

 Blok ‘kobilice‘ dužine 47,30 m, širine 28,80 m, visine 19,25 m i težine 1448 tona vodonepropusno je zatvoren s obje strane - i biti će tegljen samostalno u plovnom stanju u brodogradilište Marghera.

 - Zadovoljni smo završenim poslom, kojeg smo uspješno odradili. Kako bi dočarali veličinu i značaj ugovorenog posla, količina rada izražena u radnim satima je poput izgradnje jednog Jadrolinijinog trajekta. Također smo ugovorili još jedan projekt izgradnje sekcija za tzv. ‘sister ship‘ za istog naručitelja, što je vjerujemo nastavak dugoročne suradnje s tom talijanskom grupacijom, rekao je Darko Pappo, član Uprave Brodosplita.

Riječ je o jedinstvenom projektu za splitske brodograditelje, koji su izgradnjom sekcija tzv. grand-blokova, pored jednih za strukturu pramca isporučenih u prosincu prošle godine, postali ozbiljni poslovni partner jedne od najvećih brodograđevnih grupacija u svijetu, grupacije Fincantieri, u zajedničkoj izgradnji luksuznih putničkih kruzera.

 

08. svibanj 2024 19:11