Poslovna scena
StoryEditor

U Upravu Petrokemije bivši zaposlenik, član Mense i Ingrin financijaš

10. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada je, međuostalim, predložila i opoziv dosadašnjih članova Uprave Petrokemije Tomislava Seletkovića, Antonije Perošević-Galović i Nenada Marinovića.

Pritom su predložena tri nova imena, a iz Vlade su za Lider detaljnije pojasnili tko su najizgledniji novi članovi uprave kutinske kompanije.

Karlo Došen financijski je direktor regionalnog internet poduzeća za grupnu trgovinu Kupime.hr, gdje radi od srpnja prošle godine. U svom životopisu, koji smo dobili iz Banskih dvora, Došen je kao ključne uspjehe svoje karijere pobrojao uspješnu konsolidaciju i vođenje tima Financija kroz ‘iznimno turbulentna vremena‘ u Ingri, rad u Barr Pharmaceuticals gdje je ‘centralizirao europski dug u SAD-u izdajući sindicirani kredit od 300 milijuna dolara i nadzirući gašenje svih postojećih zaduženja u Europi ‘te svoje radno iskustvo u Plivi. Tamo je Došen, naime, proveo IPO dionica Veterine u iznosu od 25 milijuna eura, vodio prvo izdanje korporativnih obveznica Plive te kako navodi, ispregovarao i napravio više od 500 milijuna dolara izdanja duga. Došen je inače diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a završio je i Executive MBA program na Erasmus sveučilištu u Rotterdamu.Dobitnik je skupne nagrade Plive za ‘entuzijazam i inovativnost te uspješno proveden seminar Finance for Pliva‘s professionals‘ te Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu.

Krešimir Kvaternik pak trenutno radi u Integriranim tehničkim servisima na mjestu člana Uprave za financije, a istu je funkciju obnašao i u Fini. Kao konzultant u Cap Gemini Ernst&Young savjetovao je Farmaciju, Plivu, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatski telekom, Exportdrvo i T mobil. Studirao je na UCLA te pohađao Bled School of Management, a u svom životopisu pohvalio se i članstvom u Mensi.

Treći na popisu kandidata za člana Uprave je Žarko Rijetković čije je zadnje zaposlenje bilo u kompaniji Messer Croatia Plin 2010. godine. Rijetković je diplomirani inženjer strojarstva, s diplomskim radom izrađenim u Petrokemiji gdje je prije 13 godina i započeo svoju karijeru.

06. svibanj 2024 22:36