Poslovna scena
StoryEditor

Uber uzvraća udarac - Američki odvjetnici pišu tužbu protiv države zbog neutemeljenoga kažnjavanja

13. Siječanj 2016.

Uber je pokrio sve troškove zajedničke akcije članova Radio taksija Zagreb i carinskih inspektora te vozačima unajmio zamjenski rent-a-car jer za posao mjesec dana nisu smjeli upotrebljavati svoja vozila

Uber je odlučio tužiti državu zbog akcije carinskih inspektora početkom prosinca kad su nekim vozačima koji se koriste njegovom aplikacijom oduzeta vozila. Iako od tvrtke, odnosno od njezina predstavnika u Hrvatskoj Loïca Amadòa nismo dobili odgovor, naši izvori ipak potvrđuju da je nakon odluke zagrebačke skupštine nova akcija carinskih inspektora bila okidač za to da Uber krene u protuofanzivu. Ondje su, kažu, shvatili da neće prestati razni pritisci državnih institucija i da već u toj fazi moraju državi pokazati zube; dokažu li da je riječ o zloupotrebi položaja i ovlasti, netko bi mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu.

Uber i odvjetnici šute

Da se sprema tužba protiv Carinske uprave, upućuje i to da iz Ubera, iako nisu odgovorili, nisu ni demantirali da je riječ baš o tužbi, poručivši da će o tome više reći kada dođe vrijeme. Indikativno je također da ni iz Odvjetničkog društva Kovačević, Prpić, Simeunović, koje je Uber angažirao za taj slučaj, nisu opovrgnuli da se sprema tužba.

– Ne možemo vam dati nikakve informacije zbog obveze čuvanja odvjetničke tajne – poručuje Martina Prpić.

Cijelu priču možete pročitati u novom broju Lidera.

26. travanj 2024 19:27