Poslovna scena
StoryEditor

Unilineu prihodi porasli više od 20 posto

06. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

U 2014. godini Uniline bilježi rast prihoda veći od 20 posto te rast broja zaposlenih od 15 posto. U nastavku 2015. fokus će biti na uvođenju novih proizvoda i postizanju još boljih rezultata. Ovakav porast rezultat je temeljitih priprema i prilagodbe zahtjevima domaćeg i svjetskih tržišta, kažu u tvrtki.

Kako bi promijenila postojeću turističku sliku Hrvatske, kompanija Uniline poduzela je korake kojima se otvaraju nove mogućnosti za produljenje turističke godine. Intenzivnom suradnjom s javnim sektorom (turističkim zajednicama, ministarstvima, lokalnim i županijskim vlastima) diljem Hrvatske stvaraju se novi proizvodi koji gostima pružaju razlog za dolazak i van glavne sezone. Također, ulaganjem u razvoj destinacijskog menadžmenta te povezivanjem sa zainteresiranim partnerima kreiraju se sadržaji koji udovoljavaju zahtjevima gostiju iz cijelog svijeta.

Kako bi dodatno proširila područje djelovanja te uvela nove trendove u industriji, kompanija postavlja novost u svom poslovanju, a to je management smještajnih objekata. Upravljanjem smještajnim kapacitetima kompanija nadzire cijeli proces od upita gostiju do realizacije putovanja te na taj način utječe na kvalitetu usluge koju pruža.

Rast broja gostiju sa stranih tržišta postigao se analizom i optimizacijom poslovnih procesa, velikim ulaganjima te stalnom edukacijom zaposlenika. Najveći rast vidi se u broju gostiju koji dolaze s tržišta Azije i Pacifika, čak 50% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.Tržište Središnje i Istočne Europe te Beneluxa bilježi rast veći od 20%, dok ostala tržišta zadovoljavaju očekivanja kompanije.

Kao nositelj franšize Europcara, kompanija Uniline bilježi rast i na području rentacara. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, Europcar bilježi porast od gotovo 15%. Ovakav porast rezultat je dodatnih ulaganja u nove kanale prodaje i poboljšanje kvalitete usluge.

Povećanje broja poslovnica i broja zaposlenih svakako je zaslužan za rast koji kompanija kontinuirano ostvaruje iz godine u godinu i time predstavlja dobar primjer poslovnog razvoja. Samo u proteklih godinu dana broj zaposlenih porastao je skoro 15% i približava se brojci od 200 zaposlenih.

Ciljevi koje je kompanija postavila za 2015. godinu su dodatno kreiranje novih proizvoda i otvaranje novih kanala prodaje. Stalnim praćenjem zahtjeva putnika, modernizacijom i ulaganjem u tehnologiju povećao se nivo kvalitete usluge koja doprinosi sve većem broju zadovoljnih putnika i partnera kompanije Uniline.

06. svibanj 2024 19:39