Poslovna scena
StoryEditor

Varteksu prihodi pali 20,8 posto, povećan gubitak

17. Kolovoz 2012.

Gubitak varaždinske Varteks grupe u prvom polugodištu ove godine iznosio je 30,8 milijuna kuna, što je za 700 tisuća kuna veći minus nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestio je Varteks.

Gubitak je povećan zbog rasta financijskih rashoda za milijun kuna, a na ukupne rezultate utjecale su i tržišne okolnosti koje su izuzetno teške za tekstilnu, odjevnu i kožnu industrije, kaže se u izvještaju Varteksa o poslovanju Grupe u prvom polugodištu. Ukupni prihodi Varteks Grupe u prvih šest mjeseci od 130,2 milijuna kuna manji su od prošle godine za 20,8 posto, a ukupni rashodi manji su za 17,3 posto i iznosili su 162 milijuna kuna.

S obzirom da se nije uspjelo stabilizirati likvidnu poziciju Grupe, u prvoj polovici godine radilo se u uvjetima izuzetno otežane nabave sirovina, repromaterijala i trgovačke robe, a isporuke proizvoda i trgovačke robe u maloprodajnu mrežu i veleprodajne kanale distribucije nisu bile pravovremene, kaže se u izvještaju. Dodaje se da Grupa nastavlja s realizacijom zacrtanih ciljeva integralnog plana poslovnog i financijskog restrukturiranja. Cilj je stabilizirati likvidnost, povećati prihode i nastaviti s daljnjim smanjenjem operativnih troškova te na taj način poboljšati efikasnost ukupnog poslovanja.

02. svibanj 2024 03:19