Poslovna scena
StoryEditor

Viaduktu dobit porasla 196 posto

28. Listopad 2013.

Tvrtka Viadukt u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 3,3 milijuna kuna, što je porast od 196 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 1,1 milijun kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Viadukta u devet ovogodišnjih mjeseci iznosili su 612,3 milijuna kuna, što predstavlja smanjenje od šest posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Glavninu prihod čine prihodi od prodaje koji su smanjeni osam posto, na 578 milijuna kuna.

Pad bilježe i financijski prihodi, za 46 posto, na 5,1 milijun kuna.

Ukupni rashodi Viadukta iznose 609,01 milijun kuna i manji su za 6,3 posto prema istom razdoblju lani.

Materijalni troškovi bilježe smanjenje od osam posto, na 436,9 milijuna kuna i čine 71,7 posto ukupnih troškova. Istodobno su troškovi zaposlenih porasli 11,2 posto, na 77,2 milijuna kuna.

U poslovnom izvješću se navodi kako je na domaćem tržištu razina ugovorenih poslova Viadukta zadovoljavajuća te omogućuje stabilno poslovanje u idućim godinama.

U skorom roku očekuju i potpis ugovora o građenju za projekt novog terminala Zračne luke Zagreb. Viadukt će izvoditi radove u vrijednosti oko 55 milijuna eura.

I dalje se provode aktivnosti na tržištima Rusije, Turkmenistana, Bosne i Hercegovine, Albanije, Alžira i Libije u smjeru ugovaranja novih poslova, navode iz Vijadukta.

Grupa Viadukt pak u prvih je devet mjeseci ostvarila dobit od 4,5 milijun kuna, što je rast od 191 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Grupu čine Viadukt d.d., Viadukt Banovina d.o.o., Viadukt Projekt d.o.o., Viadukt Konstrukcije d.o.o. i Asfaltni proizvodni sustavi d.o.o.

10. svibanj 2024 00:43