Poslovna scena
StoryEditor

Vipnet se pohvalio rastom broja korisnika TV i interaktivnih usluga

10. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

Telekom tvrtka Vipnet predstavila je u četvrtak nove digitalne TV usluge s naglaskom na interaktivne i multiscreen usluge koje se mogu koristiti na bilo kojem ekranu i koje tom telekomu donose rast broja korisnika interaktivnih usluga oko 15 posto mjesečno.

- Godina na izmaku obilježena je pozitivnim zaokretom u poslovanju i dodatnim učvršćivanjem Vipnetove tržišne pozicije, a razvojem Vipnetove infrastrukture za superbrzi internet koji trenutno pokriva više od 370 tisuća kućanstava diljem Hrvatske nudimo usluge digitalne televizije nove generacije koje koristi sve više korisnika, kazao je na predstavljanju predsjednik Uprave Vipneta Jiri Dvorjančansky.

Iznio je i podatak da su samo u studenom ove godine zabilježili 1,6 milijuna upotreba interaktivnih usluga, a samo prošli tjedan neke od tih usluga koristilo je 25 tisuća korisnika. Interaktivne usluge su primjerice ‘snimalice‘, ‘pauze‘, ‘propustili ste‘ i slične, a novost je i TV digitalni prijamnik koji uz ostalo omogućava ubrzanu i lakšu navigaciju.

Dvorjančansky je na susretu s novinarima u četvrtak istaknuo da Vipnet postaje regionalni ‘know-how‘ razvojni centar za TV i interaktivne usluge za sve tvrtke iz regije koje posluju u sklopu matične Telekom Austria grupe, što zapravo znači, kako je objasnio, da će Vipnet kreirati rješenja koje će drugi preuzimati i lokalizirati na slovenski, makedonski i srpski jezik. TV usluge Vipnet nudi na svim platformama odnosno putem optičko-kabelske i satelitske infrastrukture te na IP-u (internet protokol).

27. travanj 2024 06:54