Poslovna scena
StoryEditor

Zagrebačka banka i HOK potpisali ugovor o kreditiranju

23. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka sklopile su ugovor o poslovnoj suradnji o kreditiranju članova Hrvatske obrtničke komore. Ovim se ugovorom obrtnicima omogućuje povoljnije kratkoročno i dugoročno kreditiranje tijekom 2013., priopćeno je iz Zagrebačke banke.

Članovima Hrvatske obrtničke komore odobravaju se kratkoročni krediti za financiranje sezonskih poslova, financiranje ugovorenih poslova za isporuku roba ili usluga kao i financiranje ostalih potreba za obrtnim sredstvima, dok se dugoročni krediti mogu koristiti za financiranje trajnih obrtnih sredstava. Uz povoljnije kamatne stope, kratkoročni krediti ugovaraju se na rok otplate do 12 mjeseci, dok je za dugoročne kredite rok otplate do 36 mjeseci uz mogućnost korištenja perioda počeka do 6 mjeseci, koji nije uključen u rok otplate kredita.

Naknade za obradu kreditnog zahtjeva iznose 500 kuna jednokratno, dok korisnici paket računa-model Partner za kratkoročne kredite ne plaćaju naknadu, a za dugoročne kredite ostvaruju popust na naknadu u visini od 50 posto. Korisnici paket računa-model Poduzetnik za kratkoročne kredite ostvaruju popust na naknadu u visini od 50 posto.

- Obrtnici u Zagrebačkoj banci mogu dobiti stručnu pomoć pri izradi poslovnih planova kao i besplatnu izradu investicijskog elaborata za konkretnu investiciju. Svjesni smo da su obrtnici najviše pogođeni aktualnom ekonomskom krizom te smo spremni za individualne razgovore i pokušaj pronalaska rješenja za obrtnike kojima je trenutno blokiran poslovni račun - rekla je članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak.

06. svibanj 2024 00:07