Poslovna scena
StoryEditor

Zeleni tjedan u Siemensu

20. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Zeleni tjedan, interni projekt Siemensa Hrvatska čiji je cilj poticati ekološku odgovornost i aktivno uključivanje zaposlenika u zaštitu okoliša, ove godine održava se od 21. do 25. svibnja.

Tijekom tih pet dana posebna pozornost posvetit će se pojedinim temama koje su ključne za zaštitu okoliša: hrani, energiji, kretanju, otpadu i vodi. Zaposlenici Siemensa imat će priliku sudjelovati na stručnim predavanjima i radionicama gdje će dobiti najnovije informacije o zdravoj prehrani, energetskoj učinkovitosti i zbrinjavanju otpada. Također, u sklopu programa moći će besplatno servisirati svoje bicikle te jesti zdravo u Siemensovom restoranu.

I ove godine zaposlenici će vlastite ideje o tome kako doprinijeti zaštiti okoliša podijeliti sa kolegama u sklopu natječaja ‘Zeleni savjet‘. Najbolji prošlogodišnji prijedlog bio je kreiranje ‘carpool‘ aplikacije, koju smo ove godine realizirali. Zahvaljujući preglednoj internoj bazi podataka, zaposlenici Siemensa će bez poteškoća tijekom Zelenog tjedna, ali i dulje, moći organizirati zajednički prijevoz, umanjujući utjecaj na okoliš i štedeći novac. - Siemens ostvaruje 40 posto prihoda upravo zahvaljujući našim zelenim tehnologijama. I dok su očuvanje prirodnih resursa i zeleni principi poslovanja utkani u proizvode i rješenja koje nudimo klijentima, ti principi također predstavljaju dio naše korporativne kulture. Stoga, tijekom Zelenog tjedna i dulje, želimo motivirati zaposlenike Siemensa da svjesno i aktivno doprinose zaštiti okoliša - izjavio je predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec.

26. travanj 2024 05:49