Tržište kapitala
StoryEditor

NO dao suglasnost Petrokemiji za kupnju udjela u Luci Šibenik

27. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

Nadzorni odbor Petrokemije na svojoj je današnjoj sjednici prihvatio izvješće o poslovanju tvrtke u prva tri mjeseca ove godine. U tom je razdoblju Petrokemija ostvarila gubitak od 3,1 milijun kuna.

Planirani gubitak iznosio je 6,9 milijuna kuna, dok je plan prodaje ostvaren s 99,4 posto. Proizvodnja je bila manja za 6,7 posto od planirane, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i dužeg trajanja remonta od planiranog. Ukupni prihodi iznosili su 724,9 milijuna kuna (prošle godine 684,2 milijuna kuna), dok su rashodi povećani na 728 milijuna kuna. U prvom kvartalu prošle godine Petrokemija je ostvarila neto dobit od 39,4 milijuna kuna.

- S obzirom da smo poslovali u uvjetima vrlo nestabilnih cijena i potražnje na globalnom i regionalnom tržištu, te da je domaće tržište kasnilo s otpremom zbog loših vremenskih uvjeta u veljači, mislim da ne bi trebalo biti mjesta nezadovoljstvu - istaknuo je Josip Jagušt, predsjednik Uprave tvrtke.Nadzorni odbor je izvješće o poslovanju prihvatio jednoglasno. Budući da je Transadria d.d. u stečaju raspisala natječaj za prodaju 50 posto vlasništva Luke Šibenik Nadzorni odbor Petrokemije dao je Upravi tvrtke suglasnost za kupnju poslovnih udjela.

26. travanj 2024 20:58