Tržište kapitala
StoryEditor

Triglav osiguranje završilo polugodište s rezultatom boljim od prosjeka tržišta

21. Kolovoz 2015.

Triglav osiguranje Zagreb, iz sastava slovenske Triglav Grupe, u prvom je polugodištu ove godine ostvarilo bruto premiju u iznosu od 25,6 milijuna eura, što je 7 posto viša premija nego u istom razdoblju lani, izvjestili su u petak iz tog osiguranja napominjući kako je to veći postotni rast nego na cjelokupnom hrvatskom tržištu osiguranja koje je raslo 3,6 posto.

U segmentu neživotnih osiguranja društvo je fakturiralo za 10 posto više premije nego prošle godine, a tržište je u Hrvatskoj palo za 2,8 posto, navodi se u priopćenju. Uspješno poslovanje društva kćeri Triglav Grupe u Hrvatskoj u prvoj polovici ove godine odražava i povećani broj sklopljenih polica osiguranja u segmentu neživotnih osiguranja, 17,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Usprkos tomu, Triglav osiguranje Zagreb zabilježilo je pad premije osiguranja od automobilske odgovornosti, što je, kako pojašnjavaju, posljedica agresivne konkurencije (liberalizacija tržišta tih vrsta osiguranja), no broj sklopljenih polica osiguranja od automobilske odgovornosti povećao se za 19 posto.

- U drugom tromjesečju nastavili smo rast u svim segmentima poslovanja te smo polugodište završili s rezultatima koji su bolji i od naših prošlogodišnjih rezultata i od tržišnog prosjeka, kazao je predsjednik Uprave Triglav Osiguranja Zagreb Marin Matijaca.

Triglav Grupa je u prvom polugodištu ostvarila rast od 4 posto fakturirane bruto premije osiguranja, što iznosi 507,8 milijuna eura, a neto dobit Grupe je tom razdoblju iznosila 53,6 milijuna eura, što je pet posto manje nego u istom razdoblju lani.

08. svibanj 2024 08:27