Korona i biznis
24. listopad 2018.

U novom broju Lidera: Velika smjena menadžera na čelu najmoćnijih hrvatskih kompanija

U samom vrhu hrvatske poslovne scene u posljednjih godinu dana došlo je do dramatičnih promjena. Doduše, poredak najmoćnijih kompanija, na osnovu konsolidiranih podataka za poslovanje u 2017., podosta je sličan prethodnoj godini.

U TOP 10 jedino se probio Pavao Vujnovac, čija Energia naturalis je lani rasla za strelovitih 130 posto, i s desetog mjesta istisnula Atlantic grupu Emila Tedeschija.

Osim Vujnovca, među deset najmoćnijih još su četvorica novih likova. Tri najveće kompanije imaju nove čelnike. Fabris Peruško od lani je prvi čovjek Agrokora, umjesto Ante Ramljaka odnosno Ivice Todorića. Sándor Fasimon zamijenio je Zoltána Áldotta u Ini, a Frano Barbarić postao je prvi čovjek HEP-a umjesto Perice Jukića. Peti novi menadžer u TOP 10 je Dinko Lucić umjesto Bože Prke u PBZ-u.

A je li veći prihod lani ostvario Agrokor ili Ina, te je li neka druga velika grupacija rasla brže od Energije naturalis, možete saznati iz ovotjedne teme tjedna s rang listom 78 najvećih konsolidiranih sustava i samostalnih kompanija.

Detaljnije pročitajte u četvrtak u novom broju tiskanog Lidera ili digitalnog izdanja koje je dostupno već od srijede navečer.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.