Aktualno
StoryEditor

U Turskoj zabranjeno korištenje stranice Booking.com

31. Ožujak 2017.

Turski sud naredio je da se onemogući korištenje popularne internetske platforme za rezervaciju putovanja i smještaja Booking.com zbog navodne nepoštene konkurencije. Trgovački sud smatra da ova nizozemska tvrtka predstavlja prijetnju lokalnim tvrtkama, piše Deutsche Welle.

Udruga turskih putničkih agencija (Tursab), koja je i pokrenula parnicu protiv Bookinga.com, u srijedu je objavila kako je sud u Istanbulu kaznio tu nizozemsku tvrtku s 2,5 milijuna lira (639,526 eura) i zabranio mu daljnji rad u toj zemlji. Vlasti će blokirati pristup toj stranici čim prime službeno priopćenje od suda, a nije navedeno koliko dugo će ta mjera biti na snazi.

>>> Pritisnut novim zakonom Uber izlazi iz Danske

- Donesena je odluka da se zaustave aktivnosti nepoštene konkurencije bookinga.com, stoji u objavi na službenoj stranici Tursaba čiji su odvjetnici vodili parnicu zbog nepoštene konkurencije na tržištu hotela u Turskoj.

Oni koji su već napravili rezervacije preko ove platforme neće biti kažnjeni, prenosi Hurriyet daily izjavu državnog tajnika Cetina Gurcuna.

Booking.com je u priopćenju reagirao na odluku kazavši da se s njome ne slaže te da će uložiti žalbu na takvu presudu.

>>> AirBnB prikupio milijardu dolara dodatnog kapitala, odbacio skorašnji IPO

- Kao e-trgovina i tehnološka kompanija, uvjereni smo da pridonosimo zdravoj konkurenciji na tržištu time što turskim korisnicima nudimo transparentnu i jednostavno platformu koja omogućuje usporedbu i rezervaciju smještaja u cijelome svijetu, napisali su iz Bookinga te istaknuli da svojim aktivnostima platforma oglašava 13 000 turskih smještajnih objekata.

25. travanj 2024 20:59