Aktualno
StoryEditor

U Zagrebu završeno snimanje prve HBO-ove serije u regiji

07. Lipanj 2018.

U Zagrebu je krajem svibnja završeno snimanje serije ‘Uspjeh‘, prve originalne HBO produkcije u našoj regiji. "Izuzetno sam ponosna na ovaj projekt, na priču Marjana Alčevskog koju smo razvijali punih 18 mjeseci i sada snimamo zadnje scene. Najvažniji dio posla je odrađen, slijedi postprodukcija. Serija cilja na publiku ove regije, ali priča je univerzalna i bit će dostupna na HBO platformi publici iz cijelog svijeta", rekla je producentica Ana Balentović iz HBO Adria.

>>> Gorka oda Zagrebu ‘Uspjeh’ prva je HBO serija iz Adria regije

Na filmskom opremom okupirani 9. kat hotela novinare je odveo producent Nebojša Taraba (Drugi plan). Upravo se pripremala scena u kojoj su sudjelovali Iva Mihalić, Tara Thaller i Uliks Fehmiu, a ekipu je, pod redateljskom palicom oskarovca Danisa Tanovića, čekalo cjelonoćno snimanje.

Daniel Rafaelić, ravnatelj HAVC-a, iskoristio je priliku i pozdravio cijelu ekipu te izrazio veliko zadovoljstvo što se ovako značajni projekti snimaju upravo kod nas. Serija ‘Uspjeh‘ prijavljena je u program poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela HAVC-a. Scenarist Marjan Alčevski tom je prilikom istaknuo: "Cash rebate program HAVC-a je ne samo potaknuo strane produkcije da dolaze snimati u Hrvatsku, već i omogućio da se u Hrvatskoj stvori kritična masa filmskih djelatnika koja radi na razini najzahtjevnijih svjetskih projekata".

>>> HBO: Posljednja sezone Igre prijestolja očekuje se u 2019.

Serija ima šest nastavaka, a snimanje, koje se većinom odvijalo u Zagrebu, trajalo je od početka ožujka do kraja svibnja. Scenarij Marjana Alčevskog izabran je na natječaju ‘First Draft‘ HBO Adrie na koji je pristiglo 570 scenarija. Redatelj je Danis Tanović, a glavne uloge tumače Marija Škaričić, Uliks Fehmiu, Iva Mihalić, Toni Gojanović i Tara Thaller. Izvršni producenti su Steve Matthews i Johnathan Young (HBO Europe), a producenti Ana Balentović (HBO Adria), Nebojša Taraba i Miodrag Sila (Drugi Plan), dok je supervizorica produkcije Emma Turner (HBO Europe).

26. travanj 2024 23:37