Aktualno
StoryEditor

Uber ukida fiksne cijene vožnji kako bi osigurali transparentnost cijena

08. Kolovoz 2019.

Do sada, cijene vožnji za dulje relacije bile su prikazane fiksno te nisu odražavale stvarne uvjete na cesti. Radi toga, fiksne cijene ponekad su bile veće od cijena koje bi se primjenile u slučaju da se u obzir uzimaju stvarni uvjeti na cesti.

- Kako bismo osigurali potpunu transparentnost cijena, od danas, 8. kolovoza 2019. u 17:00 sati neće više postojati fiksne cijene te će se za svaku vožnju moći vidjeti unaprijed određena cijena koja odgovara trenutnim uvjetima na cesti prilikom traženja vožnje - kazali su iz Ubera i dodali da će se umjesto fiksnih tarifa, sada vidjeti točna cijenu vožnje obračunata prema redovnom cjeniku.

Primjerice, UberX vožnja od Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu do Glavnog kolodvora u Zagrebu u uvjetima bez prometnih gužvi traje otprilike 20 minuta, a udaljenost je otprilike 14,2 kilometara. Umjesto dosadašnjih 95 kuna, procjena je da u ovim uvjetima plaćaš otprilike 69,12 kuna (6 kuna start + 0,60 kuna po minuti + 3,60 kuna po kilometru).

Također, na stranicama Ubera sada će se moći saznati koliko bi željena vožnja mogla koštati, a točni iznosi će se vidjeti i u Uber aplikaciji.

Posebne cijene za dulje vožnje na obali

- Od ovog četvrtka, 08. kolovoza 2019. na obali uvodimo nove cijene za vožnje dulje od 13 km kako bismo osigurali pravednu cijenu vožnje i za vozače koji se sa većih udaljenosti moraju vraćati nazad. Dodatno, u Splitu se za vožnju od i do zračne luke Split uvodi dodatna naknada od 20 kuna - dodali su iz Ubera.

To znači, kada se naruči vožnja Uberom koja je dulja od 13 kilometara, cijena će se obračunavati na novi način. Naime, za prvih 13 kilometara vožnje cijena će se obračunavati po redovnom cjeniku, a za svaki slijedeći, cijena po kilometru će se uvećati za iznos ovisno o vrsti proizvoda kako slijedi: UberX -3,50 kn/km; Uber Select - 5 kn/km; Uber kombi - 6kn/km.

26. travanj 2024 14:08