Aktualno
StoryEditor

Uz plan razvoja vrijedan 2 milijarde eura širi se Disneyland Paris

27. Veljača 2018.

Američka grupacija The Walt Disney Company objavila je u utorak "višegodišnji plan razvoja vrijedan 2 milijarde eura za Disneyland Paris", u okolici francuske prijestolnice, otvoren 1992.

- Ovaj novi plan proširenja obuhvaća preuređenje parka Walt Disney Studios s trima novim tematskim zonama posvećenim Marvelu, Snježnom kraljevstvu i Zvjezdanim ratovima te više novih atrakcija i predstava, dodaje kompanija u priopćenju objavljenom nakon sastanka njezina glavnog direktora Boba Igera i francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

>>>Bob Iger: Je li Disneyjevo preuzimanje Foxa objava rata Netflixu?

Taj višegodišnji razvojni plan ostvarivat će se postupno od 2021. i znatno će proširiti park Walt Disney Studios.

Projekt obuhvaća izgradnju novog jezera gdje će se priređivati nove predstave i povezat će tri nove tematske zone parka s najpopularnijim Disneyjevim pričama i likovima.

>>>Disney kupuje ‘sjajnu kolekciju poslova od 21st Century Foxa’ za 52,4 milijarde dolara

- S više od 320 milijuna posjeta od 1992., što je 6,2 posto prihoda od turizma u Francuskoj, pariški Disneyland je pokretač turizma te regije, ističe američka kompanija.

Disneyland Paris, najveća privatna turistička destinacija u Europi, ima dva tematska parka, sedam hotela s 5.800 soba, dva kongresna centra i golfski teren.

26. travanj 2024 01:29