Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Brian Oliver radi na biografskom filmu o Marlonu Brandu

16. Prosinac 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=y4yajZj6s5I

Svatko voli dobar biografski film, posebno mali zlatni čovjek imena Oscar, pa je suosnivač Cross Creek Pitcuresa, Brian Oliver odlučio napravio biografski film temeljen na životu glumačke legende Marlona Branda, koji bi trebao privući interes glumaca koji žele utjeloviti dvostrukog dobitnika Oscara, prenosi hollywoodreporter.

U New Republic Pictures, novoj tvrtci Briana Olivera, razmatraju da film naprave po knjizi ‘‘The Way It‘s Never Been Done Before‘‘, koju je napisao pokojni redatelj i producent George Englund, a trebala bi poslužit kao osnova za film o glumačkoj legendi. Brando i Englund bili su vrlo bliski prijatelji gotovo 50 godina. Englund je umro ove godine.

>>>Stidi li se Hrvatska zbog nekulture?

- Englundovo i Marlonovo prijateljstvo trajalo je pet desetljeća i prolazilo je kroz razne uspone i padove kako u profesionalnom, tako i privatnom životu glumca - kazao je Oliver te dodao kako će upravo to prijateljstvo činiti epske prikaze najvećeg glumca ikada.

Brando je umro 2004. godine, a njegov posljednji film bio je ‘‘The Poet‘‘ 2001. godine u kojem je glumio zajedno s Edwardom Nortonom i Robertom De Nirom. Prije toga osvojio je dva Oscara za kojeg je osam puta bio nominiran.  Prvi je dobio za dramu "On the Waterfront" iz 1954., a drugi za ‘‘The Godfather‘‘, Francisa Forda Coppole.

Brian Oliver producirao je filmove Darrena Aronofskyja ‘‘Black Swan‘‘, ‘‘The Women in Black‘‘, kao i ‘‘American Made‘‘ s Tomom Cruisom te film s Denzelom Washingtonom ‘‘Roman J. Israel Esq‘‘.

>>>Konačno snimljen dokumetarac o čovjeku koji je inspirirao tvorce Ramba i Apokalipse danas

Oliver će producirati Brandovi biografski film s John Hilary Shepherdom za svoju novu tvrtku New Republic Pictures koja je startala u proljeće s planom da radi "komercijalne filmove koji potiču na razmišljanje".

04. svibanj 2024 17:23