Aktualno
StoryEditor

VIDEO: ‘Brzi i žestoki‘ ostali bez šarma

30. Travanj 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=uisBaTkQAEs

Filmove iz serijala ‘Brzi i žestoki‘ bilo je teško ne voljeti. Tajna njihova uspjeha krila se u gotovo dječačkoj radosti uništavanja, naivno pozitivnom prikazu prijateljstva te odsutnosti bilo kakve pretencioznosti. Serijal je bio zanimljiv i jer je, nekoliko godina prije nego što je to postalo uobičajeno u Hollywoodu, pripadnike izgubljene američke mladeži, mahom iz siromašnih afroameričkih i latino četvrti, učinio protagonistima u formatu komercijalnog američkog akcijskog filma.

Nažalost, posljednji film iz serijala, osmi, najslabiji je do sada.

Režije se prihvatio Gary Gary, koji filmu prilazi poput holivudskoga trendovskog plaćenika koji se zaboravio zabavljati. Premda bilo kakve dramaturške slojevitosti nikad u serijalu nije ni bilo, ovaj put stvari su otišle toliko u besmisao da se gledatelj osjeća kao da mu se narativom tvorci filma rugaju, a sa smrću Paula Walkera čini se da je nestalo i kemije među ostalim protagonistima.

Tu i tamo nađe se pokoja dojmljivo režirana, čak i maštovita akcijska scena, no ‘Brzi i žestoki‘ izgubili su šarm i postali poput većine ostalih predugih konfekcijskih ‘blockbustera‘.

+ Režija: F. Gary Gray + Glavne uloge: Vin Diesel, Charlize Theron, Dwayne Johnson, Scott Eastwood + Fast&Furious 8, SAD, 2017., 136 minuta

Ocjena: 2/5

02. svibanj 2024 08:55