Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Disney otvara novi tematski park Star Wars: Galaxy’s Edge

17. Srpanj 2017.

Disney uvijek stavlja veliki fokus na svoje parkove na D23 Expo, a nedavno su otkrivene neke važne informacije o nadolazećem parku Star Warsa (Zvjezdani ratovi). Službeni naziv bit će Star Wars: Galaxy’s Edge (Zvjezdani ratovi: Rub galaksije), povezujući se s cjelokupnim konceptom zemljišta koje je postavljeno na udaljeni planetarni prostor koji se nalazi izvan normalne gužve i vreve svemirskih putovanja, piše the Verge.

Scott Trowbridge, izvršni direktor u stvaralačkom odjelu Walt Disney Imagineeringa, otkrio je neke dodatne detalje o vožnjama u zabavnom parku. U parku će biti prisutan Chewbacca, iskorišten kao dio atrakcije Millenium Falcon. Kao što je otkriveno ranije ove godine, ta će vožnja omogućiti brojnim posjetiteljima da preuzmu kontrolu svemirskog broda, što će biti ključni dio uvjerljivog aspekta Galaxy‘s Edgea. Prema Trowbridgeu, ako posjetitelji budu dobro upravljali Falconom, oni će biti nagrađeni dodatnom nagradom.

>>>‘Spin-off’ Star Warsa o Hanu Solu ostao bez redatelja

Star Wars: Galaxy’s Edge napravljene su s potpuno uvjerljivim okruženjima, gdje će svatko od prodavača koji prodaju hranu biti jedan od likova u stvarnom svemiru Star Warsa, umjesto tradicionalnih Disneyjevih zaposlenika. Trowbridge je istaknuo tu točku tijekom prezentacije, nazivajući novi park "dnevno mjesto" gdje će gosti imati priliku stvarati vlastite avanture. Iako će lokacija Galaxy‘s Edgea biti na nepoznatoj planeti, to ne znači da se poznati likovi neće pojaviti. Uz Chewbaccu, Trowbridge je otkrio kako će BB-8 i Kylo Ren također biti dio parka, iako nije sasvim jasno u kojoj mjeri.

>>>VIDEO: Stigao trailer za novi Star Wars: Posljednji Jedi

Cilj Star Wars: Galaxy‘s Edgea je slijediti taj pristup, a zatim će se preklopiti s pričom i poboljšati interakcijama kako bi se posjetiteljima pružio osjećaj da zaista žive u Star Wars svijetu. To sve izgleda kao ambiciozan cilj, ali sudeći prema detaljnom modelu koji je otkriven na D23, nova proširenja svakako su na pravom putu prema stvaranju autentičnog fizičkog okruženja. Star Wars: Galaxy‘s Edge trebao bi se otvoriti i u Kaliforniji i na Floridi 2019. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=aP1jcbPRxc8

25. travanj 2024 12:31