Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Predsjednica pozdravila otvaranje poliklinike ‘Radiochirurgia Zagreb‘

02. Veljača 2017.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović nazočila je svečanom otvaranju poliklinike "Radiochirurgia Zagreb" za rano otkrivanje i liječenje karcinoma u Svetoj Nedelji na domak Zagreba.

- Koliko je meni poznato, ustanova jest u pregovorima s državnim institucijama kako bi se jedan određeni broj pregleda odvijao i u okviru trenutnog sustava zdravstvene zaštite. Mislim da je to izrazito bitno zato što je ovaj stroj, ovaj "Edge" koji popularno zovu "Velika Berta" ovdje u klinici, jedan od samo nekoliko u Europskoj uniji. Znači, umjesto da naši ljudi putuju u inozemstvo  za ovakvo suvremeno liječenje, koje nije invazivno, nego može ukloniti rak radioterapijom, sada to mogu napraviti u Hrvatskoj. Nadam se da će biti još ovakvih klinika, - rekla je predsjednica koja je na otvaranju bila u društvu ministra zdravstva Milana Kujundžić.

>>>Najsuvremenija poliklinika za dijagnostiku i liječenje karcinoma počinje s radom

Radiochirurgia Zagreb prva u Hrvatskoj i široj regiji nudi tzv. screening – pregled koji omogućava rano otkrivanje raka pluća putem vrhunskog CT uređaja uz minimalnu dozu zračenja te se tako uključuje u akciju “Otkrij na vrijeme”.

Poliklinika nudi i druge preglede za rano otkrivanje karcinoma poput magnetne rezonance dojke i virtualne kolonoskopije.

https://www.youtube.com/watch?v=cL3-wZl2XfQ

26. travanj 2024 04:54