Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Samonapajajući pametni sat dobio instant podršku na Kickstarteru

10. Srpanj 2017.

Pametni satovi imaju problem s napajanjem. Baš kao što je to slučaj kod pametnih telefona, baterija im ne traje dugo, pa ih vlasnici stalno moraju puniti. Rješenje tog problema nudi Sequent, proizvođač pametnih satova koji je u tradicionalnim satovima koje je pokretala kinetička sila, pronašao način da sat sam stvara energiju.

>>>Pametni ručni satovi mogu otkriti bolest prije pojave prvih simptoma

Sequent je stvorio bateriju za pametni sat koja se puni, koristeći pokrete svojeg vlasnika. Ovaj je sat opremljen sada već uobičajenim sustavima za mjerenje otkucaja srca, GPS-om, Bluetoothom, alarmom.

https://www.youtube.com/watch?v=CS1ZRYQCm-o

Međutim, glavno pitanje koje se postavlja kod satova što se napajaju kinetičkom energijom, koliko dugo mogu funkcionirati jednom kada nema nikakvih kretnji?

>>>Pametni satovi: Modna izjava koju si probrani žele priuštiti

Unatoč tome, Sequent je odlučio razviti upravo takve satove. Cijelu ideju je stavio na Kickstarter, pa ih u ranoj fazi razvoja možete podržati s nekih 100 dolara. Dugoročno, to znači kako ćete za malo novaca postati vlasnikom sata čija bi cijena jednom kada ga komercijaliziraju mogla iznositi preko 400 dolara.

Sequent je ciljani iznos kampanje od 80,000 švicarskih franaka postigao u rekordnom roku i pet dana nakon debija na Kickstarteru dobio podršku od 277,921 franaka, odnosno 991 osobe.

02. svibanj 2024 22:44