10. siječanj 2018.

Vinkovački gradonačelnik: Ove godine realizirat će se projekti vrijedni 350 milijuna kuna

Na području grada Vinkovaca u ovoj godini bit će pokrenuto ili realizirano projekata u vrijednosti gotovo 350 milijuna kuna, izjavio je u srijedu Hini vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, dodavši kako je riječ o projektima za koje su već potpisani ugovori i donesene odluke o financiranju, a neki su i u provedbi.

Među financijski najizdašnijim projektima izdvaja se projekt Aglomeracija Vinkovci koju provodi Vinkovački vodovod i kanalizacija, ukupne vrijednosti 135 milijuna kuna i u sklopu kojega će se konačno privesti kraju izgradnja vodoopskrbe i odvodnje na području grada Vinkovaca.

>>> Vinkovci prvi grad u Hrvatskoj koji investitorima nudi komunalni doprinos od jedne kune

„Riječ je o vrlo važnom projektu u koji su pored Vinkovaca, uključeni i grad Otok te nekoliko okolnih općina. Njime bi konačno dobili moderni i siguran sustav vodoopskrbe i odvodnje, u sklopu kojega ćemo osigurati besplatan priključak na kanalizaciju svih domaćinstava koja će biti obuhvaćena projektom”, kazao je Bosančić.

Podsjeća daje prošlog proljeća krenula gradnja vinkovačke istočne obilaznice, vrijedna 120 milijuna kuna, a uskoro bi trebali početi radovi na gradnji nadvožnjaka prema Borincima, u vrijednosti 62 milijuna kuna, koji će prometno povezati to prigradsko naselje i gradsku četvrt Slaviju s gradskim središtem Vinkovaca.

„Sredstva u iznosu od 21 milijun kuna osigurana su i za gradnju Poduzetničkog inkubatora Vinkovci, od kojeg puno očekujemo i za koji postoji značajan interes među našim poduzetnicima koji tek ulaze u poduzetničke vode“, rekao je gradonačelnik Bosančić.

>>> PIK Vinkovci podmiruje obveze u rokovima, bilježi znatno manji gubitak

Podsjetio je i na projekt „Zaželi“ u sklopu kojega će posao pronaći 50 teško zapošljivih žena s područja grada.

U 2018. godini trebao bi kraju biti priveden i projekt izgradnje Buba bara, u koji će biti uloženo dva milijuna kuna, a koji zajedno provode Grad Vinkovci i Udruga za osobe s invaliditetom Bubarama, a čijom provedbom bi se u središtu grad otvorio bar, prvi takve vrste u Hrvatskoj, u kojem bi radili korisnici Bubamare. Ono što Vinkovčani s posebnom pozornošću iščekuju je početak izgradnje nove Gradske knjižnice, rekao je gradonačelnik, podsjetivši da su  zemljani radovi počeli još 2011. godine, ali se od iskopa nije dalje odmaklo. Ovoga proljeća konačno bi se i tu trebalo nešto konkretno dogoditi i započeti građevinski radovi, najavio je.

„Projekt je to vrijedan 30 milijuna kuna, a kada se dotičem već kulture tu je i projekt rekonstrukcije Meraje vrijedan 9,2 milijuna kuna, kao i izgradnje Muzejsko dokumentacijskog centra u koji namjeravamo smjestiti rimsko srebrno posuđe, pronađeno u Dugoj ulici, a koje se trenutačno nalazi na restauraciji u Zagrebu i u čiju gradnju ćemo uložiti 50 milijuna kuna“, izjavio je Hini vinkovački gradonačelnik Bosančić.