Aktualno
StoryEditor

Virgin grupa ušla u projekt Hyperloop One, Branson u upravnom odboru

14. Listopad 2017.

Richard Branson pridružio se Elonu Musku i postao još jedan tech mogul koji ulaže u super brzi transportni sustav Hyperloop One. Branson će se pridružiti upravnom odboru nove tvrtke koja je nastala kao rezultat spajanja te je nazvana ‘Virgin Hyperloop One‘, piše The Verge.

Prošlog mjeseca Hyperloop One je osigurao dodatnih 85 milijuna dolara investicija u tvrtku čiji kapital sada iznosi 245 milijuna dolara, a vrijednost je procijenjena na više od 700 milijuna dolara.

>>>Branson o srži biznisa, definiciji poduzetnika, skorašnjem letu u svemir i temeljnom dohotku

Taj iznos je jako velik za jedan startup bez komercijalnog proizvoda, bez toka prihoda, odobrenja vlade i dokaza da je taj ultrabrz transportni sustav siguran za prijevoz putnika. Tvrtka je uspjela uvjeriti razne bogate biznismene i vlade da podupru njihov san prijevoza ljudi pri gotovo nadzvučnim brzinama.

>>>Musk dobio ‘verbalno odobrenje’: Hyperloopom od New Yorka do Washingtona za 29 minuta

Elon Musk je popularizirao taj koncept prijevoza kada je 2013. najavio da će se njime putovati od Los Angelesa do San Francisca za manje od 30 minuta, a ponudio ga je kao open-source ideju tvrdeći da je previše zauzet radom u svojim tvrtkama Tesla i Space X. Ipak, mnogi su špekulirali da će Musk naposljetku kupiti udio u tvrtki koja će raditi na razvoju. Umjesto toga, u kolovozu je iznenadio sve najavivši da će njegova tvrtka Boring Company izgraditi cijev za hyperloop između New Yorka i Washingtona.

>>>Elon Musk više ne skuplja novac za Neuralink

U intervjuima, osnivač tvrtke Hyperloop One, Shervin Pishevar, uvijek je naglašavao kako je Elon Musk njegova inspiracija, no isto tako je najavljivao da je njegova tvrtka jedina na svijetu koja će izgraditi cijev za hyperloop. Sad kad se projektu pridružio Branson tvrtka će još intenzivnije lobirati među vladinim krugovima kako bi dobili odobrenje za izgradnju.

 

22. travanj 2024 23:04