Aktualno
StoryEditor

Vjesnik: Novi direktor Ilija Nedić uspio preokrenuti trend u poslovanju

10. Veljača 2018.

Ministar državne imovine Goran Marić može biti zadovoljan barem jednim direktorom kojeg je lani doveo na čelo neke državne tvrtke. Nakon mnogih godina u kojima je samo gomilao gubitke, Vjesnik je lani pod upravljačkom palicom Ilije Nedića napokon ušao u zonu dobiti. Prošlu je godinu njegova neto dobit bila dva milijuna kuna.

Nedić je na čelo Vjesnika imenovan u ožujku prošle godine i već je početkom listopada pozvao ministra Gorana Marića da mu dođe u posjet i sâm se uvjeri kako je u toj tvrtki napravljen zaokret. Ministar je već tada bio zadovoljan onime što je ondje čuo i vidio pa je, vjerojatno, sada kada je objavljeno financijsko izvješće o poslovanju za prošlu godinu, još i zadovoljniji svojim kadrovskim potezom. U prošloj godini Vjesnik nije mnogo povećao svoje prihode, samo za jedan posto (iznosili su 60,7 milijuna kuna), ali Nedić je uspio skresati rashode za 16 posto, što je i rezultiralo prvom dobiti nakon niza godina.

Iznimka je bila 2013., kad je Vjesnik iskazao pozitivan financijski rezultat koji je, međutim, bio ostvaren prodajom dijela njegova kompleksa, što je tvrtki donijelo 160 milijuna kuna. Većinu poslovnih prihoda, 55,3 milijuna kuna, Vjesnik je u prošloj godini ostvario od prodaje tiskarskih usluga čija je vrijednost bila tri posto veća nego godinu prije.

26. travanj 2024 18:00