Aktualno
StoryEditor

Vlada donijela prijedlog zakona o zaštiti inovacija i poslovnih tajni

09. Studeni 2017.

Vlada je sa sjednice u četvrtak pred saborske zastupnike uputila prijedlog zakona o zaštiti neotkrivenih znanja i iskustava te poslovnih informacija.

Zakon se odnosi na zaštitu neotkrivenih znanja i iskustava te poslovnih informacija (poslovne tajne) od nezakonitog pribavljanja, korištenja i otkrivanja, objasnila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

>>>Danas u Hrvatskoj

Poslovnom tajnom u smislu prijedloga zakona smatraju se informacije koje nisu općepoznate ili lako dostupne osobama iz krugova koji se uobičajeno bave tom vrstom informacija, imaju komercijalnu vrijednost zato što su tajne, te na koje je strana koja ih posjeduje primijenila odgovarajuće razumne postupke kako bi ih očuvala tajnima.

Stoga se prijedlog odnosi isključivo na poslovne tajne s gospodarskom vrijednošću kao specifični oblik poslovne tajne koja predstavlja intelektualno vlasništvo.

>>>Ova vlada ima 18 mjeseci za konkretne rezultate u Bruxellesu

Vlada je dala i suglasnost na odluku Županijske skupštine Primorsko-goranske županije o utvrđivanju lučkog područja u lukama otvorenim za javni promet županijskog i lokalnog značaja na području te županije. Odluka obuhvaća proširenje lučkog područja za luke Mišnjak, Rab i Palit te utvrđivanje lučkog područja za luke Dumići, Kamporska Draga, Keki, Sv. Eufemija, Melak i San Marino na otoku Rabu.

Gradu Đurđevcu Vlada je dala suglasnost za desetogodišnje zaduženje od 6 milijuna kuna kod Erste&Steiermärkische bank za potrebe financiranja razvojnih projekata.

>>>Vlada i IBM Hrvatska dogovaraju razvoj Kognitivnog analitičkog inovacijskog centra

Ivanić-gradu je dana suglasnost za desetogodišnje zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak od 7 milijuna kuna za izgradnju školsko-sportske dvorane uz Osnovnu školu Posavski Bregi.

02. svibanj 2024 23:15