Aktualno
StoryEditor

Vrdoljak: Optužnica je lažna, Perharića sam pozivao na odgovornost

20. Travanj 2018.

Ivan Vrdoljak je, nakon jučerašnje vijesti o optužnici, na konferenciji za medije objasnio da je riječ o neistini, javlja N1. Vrdoljaka se tereti da je kao ministar gospodarstva uputio prijetnje članu Uprave NE Krško Hrvoju Perhariću.

- Odmah na početku želim adresirati i pojasniti stvari, u pitanju je prijava na temelju lažnog iskaza i to ću i dokazati jer demokratske institucije su temelj demokratskog sustava i bez obzira što prijavu odbacujem, ja institucije poštujem. Nikada nisam prijetio, posebno obitelji, jer je i meni obitelj najveća vrijednost. A sve što želim da izađe iz ovog slučaja je istina, rekao je Vrdoljak.

>>>Vrdoljak optužen za prijetnje Hrvoju Perhariću

Dodaje da je u Perharićevom mandatu Hrvatska izgubila više od 2 milijarde kuna.

- Tada sam želio zaštititi hrvatske nacionalne interese, hrvatska radna mjesta, hrvatske poduzetnike i tvrtke, kazao je Vrdoljak te objasnio kako su temeljem međudržavnog ugovora na poslovima u NE Krško pola poslova trebale obavljati hrvatske tvrtke, ali to nije bilo slučaj.

>>>Vrdoljak: Sustav je usporen jer premijer u svemu želi sudjelovati

Ističe da je riječ o lažnom iskazu jer je Perharića pozvao na odgovornost, te apelira da se do zadnjeg detalja istraži poštuje li se međudržavni ugovor.

- Kada se sve utvrdi svima će biti jasno da i prošle godine kada smo odlučili ući u Vladu nije bilo prvi puta da sam nacionalne interese stavio ispred svojih interesa, kazao je Vrdoljak.

Interes Hrvatske

Ponovio je kako je optužnica temeljena na iskazu Perharića, dok Vrdoljakovi svjedoci, ističe, nisu pozvani.

>>>Vrdoljak: Ni jedan čovjek sam ne može napraviti ozbiljnu reformu

- Imao je jednog svjedoka, ja sam imao tri, ali oni nisu pozvani. Nemam izlist poziva ni snimku. To nije osobni odnos ministra gospodarstva i Perharića, nego interes Hrvatske. Irelevantno je koji je bio sat ili datum, najrelevantnije da sam tražio odgovornost osobe koja je godinama uništavala radna mjesta u Hrvatskoj, rekao je Vrdoljak.

Naglasio je da prijavu odbija jer je lažna i temelji se na lažnom iskazu, te ističe da poštuje institucije i rad DORH-a.

26. travanj 2024 14:55