28. travanj 2018.

Vrdoljak postaje savjetnik-volonter u osječkoj Gradskoj upravi

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak volonterski će biti savjetnik osječke Gradske uprave, za razvoj, privlačenje investicija i unaprijeđenje suradnje s hrvatskom Vladom, rečeno je u subotu na konferenciji za novinare s koje je Vrdoljak poručio kako se reformski procesi u Hrvatskoj "moraju ubaciti u petu brzinu" te kako posebnu pozornost treba dati kreativnim industrijama.

Predsjedništvo HNS-a zaključilo je kako se reformski procesi u Hrvatskoj "moraju ubaciti u petu brzinu" te da odgovornost ozbiljne politike 21. stoljeća govori da moramo gledati nekoliko godina ispred, odnosno poticati kreativne industrije, poput dizajna, arhitekture, glazbene, filmske i kulturne industrije te posebno IT sektora, rekao je Vrdoljak na konferenciji za novinare.

>>>Vrdoljak predlaže nalaženje novog strateškog partnera za Inu

Smatra kako pokretanje i povezivanje kreativnih industrija ima smisla upravo u Osijeku, gdje uz postojeće, tradicionalne, HNS budući razvoj grada vidi upravo u kreativnim industrijama.

Istaknuo je kako HNS, koji sudjeluje u osječkoj gradskoj vlasti, želi da u ovom mandatu Osijek postane iznadprosječno razvijeni grad, kako bi se ljude zadržalo na tim prostorima.

Predsjednica osječkog HNS-a i osječka dogradonačelnica Žana Gamoš izvijestila je kako je Vrdoljak prihvatio poziv da, kao volonter, bude savjetnik osječke Gradske uprave, za razvoj, privlačenje investicija i unaprijeđenje suradnje s hrvatskom Vladom.

>>>Vrdoljak: HNS preuzeo odgovornost za kurikularnu reformu, ‘salonski ljevičari’ samo pričaju

"Ne smije biti naknade", ustvrdio je Vrdoljak na novinarski upit o navodnoj naknadi koju će za to primati. "Kad netko s emocijom razmišlja da pomogne u politici onda se ne smije tražiti naknada. Ovaj posao nema naknadu i nema nikakvog troška za grad Osijek, ima samo šansu da možda neke kontakte, iskustva ili dobre primjere iz Europe ili Hrvatske primjenimo u Osijeku", rekao je Vrdoljak.