Aktualno
StoryEditor

Vuić: Vjerujemo da ćemo do kraja lipnja kupiti Jadransku banku

27. Travanj 2018.

Još dvije sitnice su preostale za dogovoriti i nadamo se da će se to i ostvariti i možemo preuzeti Jadransku banku. Izjavio je to Tomislav Vuić, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke (HPB) komentirajući proces kupnje te banke i ponudu koju su predali. Slikovito rečeno, zec je još u šumi, ali je na vidiku i jako blizu.

Vuić se nada, vjeruje i smatra kako bi bilo dobro da se akvizicija Jadranske banke zaključi u prvoj polovici ove godine.

- Ostvarili smo 66,2 milijuna kuna neto dobiti u prvome tromjesečju ove godine, što je dobar rezultat. To je naš najbolji kvartalni rezultat u posljednjih deset godina – kazao je Vuić predstavljajući poslovne rezultate HBP-a ta prva tri mjeseca ove godine. U isto vrijeme lani, HPB je imao neto dobit od 4,9 milijuna kuna.

Prema predstavljenim rezultatima, pali su neto prihodi od kamata, što je i razumljivo s obzirom na trend pada kamatnih stopa u Hrvatskoj, neto prihod od naknada i provizija je na gotovo istoj razini, no sve je to nekako neutralizirano smanjenjem kamatnog rashoda.

HPB se pohvalio i rastom kredita trgovačkim društvima od 16,3 posto, više od 2000 nivoh klijenata, te rastom od 20 posto mHPB korisnika.

26. travanj 2024 08:43