Aktualno
StoryEditor

FOTO: Započela 5. konferencija Smart Cities – Pametnim rješenjima do održivoga grada

09. Travanj 2019.

Počela je 5. međunarodna konferencija Smart Cities - Pametnim rješenjima do održivoga grada u organizaciji Lidera koja se održava u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Konferenciju je otvorio Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera, ističući da ova konferencija svake godine okuplja sve više sudionika, ove ih je više od 300.

- Tehnološka revolucija ide velikom brzinom i kako ovakve skupove organiziramo već deset godina, pokazuje se da županima, gradonačelnicima i načelnicima nije jednostavno odabrati programe iz lepeze tehnoloških ponuda, a da se pritom zadovolji odnos cijene i kvalitete - rekao je Šajatović.

Predstavnik zaklade Konrad Adenauer Stifung Ivan Matanović istaknuo je da je tema pametnih gradova aktualna jer 75 posto stanovnika Europe živi u gradovima, te da je opamećivanje gradova velika prilika za hrvatske startupove i i tehnološke tvrtke.

Državna tajnica Josipa Rimac, izaslanica ministra uprave, istaknula je kako se opamećuje Ministarstvo uprave te digitalizira javna uprava.

Konferencija je nastavljena izlaganjem Olivere Majić, zamjenice gradonačelnice grada Zagreba, koja govori o pametnom Zagrebu.

Direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore u Zagrebu Sven Thorsten Potthoff predstavio je inovacije i koncepte pametnih gradova koji su našli primjenu u Njemačkoj.

25. travanj 2024 13:09