Aktualno
StoryEditor

Željko Kolar novi/stari župan Krapinsko-zagorske županije

21. Svibanj 2017.

Kandidat koalicije SDP-HNS-HSU-Hrvatski laburisti za župana Krapinsko-zagorske županije, i aktualni župan, Željko Kolar osvojio je novi mandat na čelu te županije. Nakon 98 posto obrađenih biračkih mjesta Kolar ima 59,02 posto glasova.

Novi/stari župan Kolar u izjavi za Hinu zahvalio je svima koji su izašli na izbore u Krapinsko-zagorskoj županiji, a posebno onima koji su svoj glas dali njemu za još jedan mandat.

Kako je rekao, tijekom cijele kampanje najavljivao je pobjedu u prvom krugu, jer su rezultat, koje ima on i njegov tim, u prošle četiri godine odlični i ljudi su to prepoznali. Dodao je da su birači prepoznali i nagradili i program te projekte za sljedeće razdoblje. posebice dva strateška dokumenta. Riječ je o Strategiji razvoja Krapinskog-zagorske županije i master plan razvoja turizma.

>>> Prema privremenim rezultatima Komadini još jedan mandat

Iza Kolara je nestranački kandidat koji ima potporu HDZ-a, HSP-a AS, HSS-a i Zagorske demokratske zajednice, Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore. Za njega je glasalo 30,94 posto birača.

"Zahvala svim biračima koji si izašli na izbore. Žao mi je što nisu prepoznali program koji sam ponudio. No, izbori su uvijek lutrija. Čestitam Željku Kolaru na još jednom mandatu",  izjavio je Ranogajec te rekao da on osobno nudi svoju pomoć i da je mišljenja da se može puno više napraviti za Krapinsko-zagorsku županiju. Zahvalio je svima koji su bili uz njega u kampanji, HDZ-u i koalicijskim partnerima.

U utrci za Županijsku skupštinu najviše glasova osvaja lista SDP-HNS-HSU-Hrvatski laburisti, 49,86. posto. Slijedi lista HDZ-HSP AS-HSS-ZDS s 33,49. a  ostali su osvojili manje od pet posto, najviše Živi zid  4,92 posto.

06. svibanj 2024 00:17