Aktualno
StoryEditor

‘Zli jezici‘ u Orljavi: Radnice zaplakale jer ih je Uprava spriječila u pozdravljanju Predsjednice

04. Ožujak 2017.

Zaposlenice požeške tekstilne tvrtke Orljava obratile su se medijima kako bi se požalile da su ih nadređeni jučer prilikom prolaska predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović pokraj pogona njihove tvornice zaključali.

- Prije dolaska predsjednice došla je šefica i rekla da se zaključaju prednja i bočna vrata kako nitko od nas ne bi izašao van dok predsjednica bude prolazila. Nas su posjećivali predsjednici Mesić i Josipović, bili ovdje u pogonu i nikada nije bilo problema, a sada nam je bilo zabranjeno izaći pred pogon i mahnuti predsjednici - ispričala je radnica Orljave za Jutarnji list kazavši kako su ojađene djelatnice zbog ovog čina i zaplakale.

Ipak, čini se da ova neobična priča ima logično objašnjenje. Predsjednik Uprave Luka Balenović objašnjava kako nisu željeli da djelatnice u trenutku predsjedničina prolaska na putu za Kazneni zavod sjede na klupicama i puše jer je bilo vrijeme pauze.

- To su gluposti i izmišljotine. U vrijeme kada je predsjednica trebala proći, mi imamo gablec, pa žene izlaze van na bočna vrata zapaliti cigarete jer tamo imaju klupe i pepeljare. Rekli smo da ćemo to zabraviti da žene ne izlaze na tu stranu, da ne bude sijelo dok predsjednica prolazi, te da radnice koje žele zapaliti izađu na drugu stranu. Ne mogu vjerovati koliko je zlih jezika i što sve radnice mogu pričati. To je zbilja čista dezinformacija i zločestoća. Treba doći ovdje i pogledati gdje su bile -  demantirao je Balenović tvrdnje radnica.

26. travanj 2024 21:41