Hrvatska
StoryEditor

Sličnosti i razlike između Varteksa i Orljave

25. Srpanj 2021.

Vjerovali ili ne, ali predsjednik Zoran Milanović javno je pohvalio jednu odluku vlade Andreja Plenkovića, pri čemu su mu sekundirali SDP-ov gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i HDZ-ov župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Riječ je o Vladinu 'pogurancu' Varteksu, u kojem najviše dionica (46,69%) drži Nenad Bakić, koji je i predsjednik Nadzornog odbora, ali i brat visokog dužnosnika i saborskog zastupnika stranke Možemo! Damira Bakića.

Da se razumijemo, nemam ništa protiv toga što je Vlada projekt 'Varteks kvart – urbana regeneracija,' vrijedan 182,7 milijuna kuna, proglasila šestim privatnim strateškim investicijskim projektom (uz 18 državnih), makar se kompanija spašava rasprodajom nekretnina. Ne smeta mi ni svojevrsna politička pomirba zbog Varteksa, i šteta je što takvih projekata koji okupljaju nema više. (Nedostajao je samo Domovinski pokret, ali ima opravdanje u iznenadnoj ostavci svog osnivača.)

Smeta mi samo što je istodobno dvjestotinjak kilometara jugoistočno, u Požegi, otvoren stečajni postupak za Orljavu, koja je u državnome vlasništvu. Država za tvrtku iz Požege traži strateškog partnera, ali uobičajeno dugo i neuspješno.

21. travanj 2024 23:54