Arhiva
StoryEditor

Philips u Poljsku ulaže 429 milijuna eura

16. Lipanj 2006.
Piše:
lider.media

LG Philips LCD, tvrtka nastala zajedničkim ulaganjem korejskog LG Electronicsa i nizozemskog Philipsa, u Poljskoj pokreće veliki investicijski projekt, a to je izgradnja velike tvornice za proizvodnju LCD televizijskih ekrana blizu Wroclawa

      LG Philips LCD, tvrtka nastala zajedničkim ulaganjem korejskog LG Electronicsa i nizozemskog Philipsa, u Poljskoj pokreće veliki investicijski projekt, a to je izgradnja velike tvornice za proizvodnju LCD televizijskih ekrana blizu Wroclawa. Na svečanoj ceremoniji otpočeli su radovi na izgradnji tvornice, a serijska proizvodnja bi trebala početi sredinom sljedeće godine.

Kada proradi punim kapacitetom tvornica bi tržištu trebala isporučivati godišnje oko 11 milijuna LCD ekrana. Do kraja 2011. godine u izgradnju i opremanje tvornice investirat će se 429 milijuna eura, a zaposlit će se i oko 3.000 radnika. Osim tvornice, u planu je otvaranje znanstveno-istraživačkog centra, potvrdio je to Bon Joon Koo, potpredsjednik tvrtke.

-Zahvaljujući našoj tehnologiji i radu poljskih radnika, tvornica će postati vodeći centar u Europi po kriteriju proizvodnih mogućnosti, kvalitete i tehnologije, izjavio je to predsjednik LG Philips LCD Poland Cohen Choi. Poljski premijer Kazimierz Marcinkiewicz izjavio je da se ovom investicijom LG Philips LCD-a Poljska svrstava među zemlje koji imaju potencijala da budu ozbiljan partner velikim međunarodnim investitorima.

Poljska je kao lokacija odabrana zbog svog dobrog položaja, kvalificirane radne snage i mogućnosti dobivanja izdašnih državnih subvencija kod stranih greenfield ulaganja, a cilj je zadovoljiti sve veću potražnju u Europi za LCD televizorima, piše Reuters. 

26. travanj 2024 21:19