Arhiva
StoryEditor

Siemens je u 2005. godini prijavio 5.700 patenata

09. Prosinac 2005.
Piše:
lider.media

Siemens ima više registriranih patenata nego ijedna druga tvrtka u Njemačkoj te je među vodećih deset tvrtki u ovoj kategoriji u SAD-u

Broj patenata koje je njemački konglomerat Siemens, koji se bavi proizvodnjom raznih tehnologija, od lokomotiva do mobitela, prijavio tijekom godine na izmaku dosegao je iznos od 5700. To je rast od petnaest posto u odnosu na godinu dana ranije. Rastao je i broj registriranih inovacija - s 8.200 u 2004. na 8.800 ove godine.

U Siemensu radi oko 47.000 izumitelja i istraživača koji imaju ukupno 53.000 registriranih patenata. Tvrtka je do sada investirala 5,2 milijarde eura u istraživanje i razvoj. Sve to Siemens čini svjetskim predvodnikom u inovacijama i patentima.  Siemens ima više registriranih patenata nego ijedna druga tvrtka u Njemačkoj te je među vodećih deset tvrtki u ovoj kategoriji u SAD-u.

Neki od Siemenskovih izuma i patentata su moduli za kontrolnu ploču u automobilu koji se temelje na konceptu modularne konstrukcije u tri komponente. Zahvaljujući tom izumu bit će moguće, na primjer, dodavati vozilu onu multimedijsku opremu koja nije bila dostupna na tržištu u vrijeme kada je automobil kupljen.

U Siemensu radi oko 47.000 izumitelja i istraživača koji imaju ukupno 53.000 registriranih patenata. Tvrtka je do sada investirala 5,2 milijarde eura u istraživanje i razvoj

Drugi izum je sustav reguliranja podataka na Internetu. Taj sustav je poseban po tome što može povećati kapacitet mreže do 40 posto.

Treći izum koji ćemo ovdje izdvojiti ne "odsjetnik" za preporuke u liječenju pacijenata. Radi se o referentnom informativnom sustavu koji je liječnicima izvor naputaka za liječenje. Sustav sakuplja sve podatke o pacijentu iz različitih izvora, koji su često i različito strukturirani.

Nakon prikupljanja slijedi automatska analiza i sređivanje podataka, na temelju izdanih uputnica, laboratorijskih nalaza, pa čak i rukom pisanih bilježaka. Sustav štedi novac jer smanjuje broj nepotrebnih pregleda, a liječnicima olakšava odluku o načinu liječenja. Njime je već obuhvaćeno pet milijuna pacijenata u SAD-u.

NA SLICI: Dr. Mike Twerdochlib - osmislio je novu vrstu senzora koji povećavaju sigurnost rada električnih centrala

Više pojedinosti o brojnim izumima osmišljenim u tvornicama i laboratorijima Siemensa potražite ne web odredištu tvrtke:

www.siemens.com

01. svibanj 2024 17:53