Biznis i politika
StoryEditor

HDZ-ovac Damir Habijan bit će novi ministar gospodarstva?

15. Prosinac 2023.
Damir Habijanfoto Facebook/Damir Habijan

Damir Habijan, saborski zastupnik i predsjednik varaždinskog HDZ-a, trebao bi postati novi ministar gospodarstva i održivog razvoja, potvrđeno je Jutarnjem listu u Banskim dvorima. Naime, ovaj Varaždinac ostao je jedini kandidat za nasljednika smijenjenog Davora Filipovića i bit će izabran idući tjedan u Saboru na izvanrednoj sjednici.

Premijer Andrej Plenković odlučio je da ministarsku poziciju ponudi nekome sa sjevera Hrvatske, jer je nakon odlaska Darka Horvata taj dio ostao nepokriven, a Habijan vrlo dobro kotira u vrhu stranke i stalno ga šalju da javno brani vladine politike i afere, prenosi Jutarnji.

Po struci Habijan je pravnik, završio je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Od 2007. godine radio je kao odvjetnik u Odvjetničkom društvu Uskoković i partneri, u kojemu je od svibnja 2014. jedan od članova/suvlasnika. Specijalizirao se u području trgovačkog prava. Od 2007. je također član HDZ-a, dok je 2015. postao šef varaždinskog HDZ-a.

Na parlamentarnim izborima 2020. Habijan je postao saborski zastupnik, a 2021. volonterski obnaša i dužnost člana varaždinskog Gradskog vijeća.

01. svibanj 2024 02:56