Biznis i politika
StoryEditor

Ivica Todorić: Bit ću premijer! Zdravko Marić neće mi biti ministar financija niti će Martina Dalić voditi Podravku!

04. Travanj 2023.
Ivica Todorićfoto Ratko Mavar

Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora, toliko je samouvjeren u svoju popularnost i bezgrešnost pred domaćom javnosti pa ne samo da najavljuje pobjedu na sljedećim parlamentarnim izborima s vlastitom strankom koju tek misli osnovati, a uvjeren je i u to da mu je Agrokor otet, a dugovi lažirani što misli, poručuje, i dokazati na međunarodnim sudovima.

- Kad osnujem svoju Vladu jedno je sigurno, bivši ministar Zdravko Marić mi neće biti ministar financija - istaknuo je Todorić uvjeren da će on biti taj koji sastavlja Vladu. No, nije htio o detaljima svoje političke karijere.

Za sad mu je cilj prikazati se nevinim, a nevim je jer je, kako kaže, za sve je kriv Andrej Plenković. Todorić naime optužuje premijera da mu je uz pomoć skupine Borg lažirao dug kompanije, kreirao insolventnost koja nije bila ni blizu pravom stanju u poslovnim izvješćima, zbog čega mu je prije šest godina likvidirana kompanija. I to ne bilo kakva kompanija, već kompanija koja je vođena, kaže, toliko umjetnički i virtuozno, da su se sve najbolje svjetske financijske institucije gurale kako bi upravo one bile te koje bi njegovo poslovno carstvo financirale.

- Izvanredna uprava Agrokora kreirala je insolventnost Agrokora kako bi ga mogli uništiti. Bio je to plan zavjere, monstruozni plan koji je imao za cilj neprijateljsko preuzimanje. Lažirano je preko 225 milijardi kuna duga, a prava je istina bila da je dug Agrokora bio oko pet milijardi kuna i da bi svaki normalni sud u svijetu taj moj dug otpisao kao "junk" da je došlo do problema u poslovanju odnosno stečaja - istaknuo je Todorić koji se posebno potrudio nekoliko puta pjesnički slobodno opisati kako je glavni cilj premijera Plenkovića i Borgovaca bio uništiti njega osobno i izbaciti ga iz tvrtke koja je, kako je rekao, bila najprogresivnija kompanija u cijeloj regiji.

Kriminalan plan je bio, naveo je, toliko jak da su ga podržale i tajne službe, kako hrvatske, tako i ruske i američke, a on je ne samo nevin nego nikada od novca iz Agrokora nije ni jednu ogrlicu svojoj supruzi kupio. A kamoli što drugo!

- Čist sam kao suza - pravdao se Todorić ističući kako su iza njegovih poslovnih izvješća stajale najpoznatije revizorske kuće, burze, najpoznatije svjetske banke i financijske institucije od kojih je mogao dobiti novac za financiranje poslovanja kad je i koliko htio.

- Sve ću to dokazati na međunarodnim sudovima i onda će mi država morati vratiti moju kompaniju, a ostatak novca će mi nažalost morati platiti porezni obveznici - poručuje Todorić uvjeren da će pravda doći s međunarodnih sudova, a ne iz hrvatskog pravnog sustava koji je korumpiran i u službi njegovih progonitelja.

Na novinarski upit tko će mu voditi Podravku ako i pobijedi na izborima, nije odgovorio, samo je rekao da je jasno tko neće voditi tu kompaniju.

06. svibanj 2024 08:18