Biznis i politika
StoryEditor

Javna nabava: Kakva će biti nova pravila igre za raspodjelu deset milijardi eura na godinu?

26. Rujan 2023.
foto Shutterstock

‘Što očekujemo od novog Zakona o javnoj nabavi‘ naziv je stručne konferencije koja će se održati u utorak, 3. listopada u 9.30 sati u hotelu International u Zagrebu. O kako značajnom segmentu poslovanja se radi govori podatak da je ukupna vrijednost javne nabave u Hrvatskoj prošle godine bila oko deset milijardi eura, što je više od petine BDP-a. Pritom je čak trećina vrijednosti javne nabave otpala na financiranje iz fondova EU.

Cilj konferencije je raspraviti prijedloge izmjena Zakona o javnoj nabavi upućene od strane različitih dionika, kao što su Hrvatska udruga poslodavaca, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave te drugih, uz osvrt i analizu dosadašnjih iskustava i najčešćih pogrešaka u provedbi postupaka javnih nabava financiranih iz fondova EU te utjecaja nepravilnosti i financijskih korekcija u postupcima javne nabave na korištenje fondova EU-a u razdoblju 2014. - 2020.

Prijedloge izmjena Zakona o javnoj nabavi predstavit će Anđelko Rukelj, zamjenik predsjednice Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave te Darko Jambreković iz Hrvatske udruge poslodavaca, dok će o utjecaju nepravilnosti i financijskih korekcija na EU financirane nabave govoriti Kristina Ozimec Škof, načelnica Sektora za horizontalna pitanja i postupanje po prigovorima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, Vedran Težak, pomoćnik ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Željko Turk, predsjednik Udruge gradova u RH te Hrvoje Karažija, direktor Odjela za javnu nabavu u Avelantu. 

U panel raspravi sudjelovat će Zrinka Raguž, državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Dragan Jelić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Ariana Vela, direktorica Avelanta i ravnateljica Učilišta EU Projekti i Anđelko Rukelj, zamjenik predsjednice Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave.

Sudjelovanje na konferenciji u organizaciji Udruge gradova, Učilišta EU Projekti i Avelanta je besplatno, a dolazak treba potvrditi najkasnije do petka, 29. rujna 2023. godine, putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 01 5534 878.

26. travanj 2024 04:59