Biznis i politika
StoryEditor

Milanović će biti SDP-ov kandidat za premijera, ostaje predsjednik do kraja izbora

15. Ožujak 2024.
Zoran Milanović

Predsjednik Republike Zoran Milanović objavio je u petak da će umjesto predsjednika SDP-a Peđe Grbina biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima koji su sazvani za 17. travnja.

Ja na ovim izborima neću biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade, dopustite da pozdravim Zorana Milanovića, nositelja SDP-ove liste u 1. izbornoj jedinici i uskoro predsjednika Vlade, izjavio je Peđa Grbin na konferenciji za novinare na kojoj se nenajavljen pojavio i Milanović.

- U životima svakoga od nas postoji trenuci u kojima treba izaći iz zone komfora, treba prestati biti normalo i uobičajeno i taj je čas kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Turudića - pojasnio je Milanović razloge svoje kandidature i dodao: "Došlo vrijeme da se konji sedlaju”.

To je druga neočekivana vijest danas nakon što je Milanović ranije objavio da će datum novih parlamentarnih izbora biti u srijedu 17. travnja te da će taj dan biti neradni. 

Naknadno je na svom Facebook profilu Zoran Milanović objavio da zasad ostaje predsjednik.

- Drage građanke i građani, Hrvatice i Hrvati, odlučio sam kandidirati se kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. travnja ove godine.

Nakon izborne pobjede u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti Predsjednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske. Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima - napisao je Milanović.

 

26. travanj 2024 15:36