Fight Club
StoryEditor

Fight Club: Andrej Plenković treba odstupiti

17. Svibanj 2018.

Nakon što je ministrica gospodarstva Martina Dalić u ponedjeljak podnijela ostavku zbog afere Hotmail, na svom se oblogu oglasio Ivica Todorić poručivši da je vrijeme i da premijer Andrej Plenković učini isto. Naravno, isti poriv imale su i sve ostale oporbene stranke koje drže kako je potrebno raspustiti Sabor i raspisati nove izbore.

Todorić, baš kao i oporbenjaci, navodi kako objavljeni mailovi pokazuju da je Plenković bio o svemu informiran, te je imao punu kontrolu na, kako kaže Todorić, procesom otimanja Agrokora.

- Svaki premijer svake demokratske zemlje odstupio bi istoga trenutka. Ovo je, premijeru Plenkoviću, neobranjivo. Svojim ste očito isplaniranim potezima Agrokor pretvorili u plijen privatnih interesa, postali ste Plijenković. A to, jednostavno, nije dopustivo, piše Todorić.

S druge strane, koalicijski partneri odlučili su podržati premijera i postojeću Vladu navodeći kako je ministrica Dalić postupila odgovorno, a upravo tako u slučaju Agrokora, prema njihovu mišljenju, postupila je i cijela Vlada.

Potpredsjednik Sabora iz redova talijanske manjine Furio Radin pak ističe kako je dobro što je premijer zatražio ostavku Martine Dalić, a Plenkoviću je poručio da na njegovu podršku može i dalje računati.

- Dobro što je premijer tražio ostavku Martine Dalić. Mi ćemo, kao koalicijski partneri, napraviti sve da se stvori atmosfera u kojoj će se, nadajmo se u zakonskom roku, uspješno dovršiti proces nagodbe u Agrokoru. Jasno je da naša podrška premijeru Plenkoviću i dalje ostaje, rekao je Radin.

Treba li premijer Plenković odstupiti?

05. svibanj 2024 14:47