Fight Club
StoryEditor

Istražno povjerenstvo za Agrokor treba prestati s radom

20. Listopad 2017.

Manje od tjedan dana prošlo je od 11. listopada kada je osnovano saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor, a već su se ovog ponedjeljka njegovi članovi SDP-ov Gordan Maras i tajnica Povjerenstva HDZ-ova Marija Jelkovec razišli u tumačenju treba li ono nastaviti s radom nakon što DORH pokrene istragu o slučaju Agrokor.

Maras smatra da povjerenstvo treba nastaviti s radom u dijelu u kojem se područje njegova rada ne preklapa s budućim radom DORH-a, a to je, kaže, sve osim računovodstvenog izvještavanja, ako je to ono za što se tereti bivše čelnike koncerna.

>>>Plenković: Povjerenstvo za Agrokor se ukida ako se donese pravni stav da nema prostora za rad

S druge strane, Jelkovac smatra da bi istražno povjerenstvo trebalo prestati s radom dođe li do preklapanja s istragom DORH-a. Tvrdi kako je Zakon o istražnim povjerenstvima vrlo jasan, te se poziva na članak 4. u kojemu stoji da će će istražno povjerenstvo odmah prestati s radom ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju za čije je istraživanje prethodno osnovano povjerenstvo.

Predsjednik saborskog istražnog povjerenstva Orsat Miljenić (SDP) izjavio je da prema Zakonu o istražnim povjerenstvima, povjerenstvo prestaje s radom ako se o pitanjima o kojima je osnovano pokrene sudski postupak, dok je sada riječ o istrazi.

>>>Miljenić: Istražno povjerenstvo za Agrokor ne prestaje s radom

Premijer Andrej Plenković pak smatra da saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor ne bi moglo raditi ako se donese pravni stav da nema prostora za rad, ali i da to ne znači da neko drugo tijelo u Hrvatskom saboru ne bi moglo raspravljati temu Agrokora.

Što Vi mislite o tome, treba li saborsko istražno povjerenstvo o Agrokoru nastaviti s radom?

05. svibanj 2024 06:17