Klub izvoznika
StoryEditor

DHL Express: Na poziciju izvršnog direktora za Europu dolazi Mike Parra

07. Prosinac 2023.
Mike Parra

DHL Express, vodeći svjetski pružatelj međunarodne ekspresne dostave, objavio je imena novoimenovanih regionalnih izvršnih direktora za Europu i Ameriku. Aktualni izvršni direktor za Ameriku, Mike Parra, trebao bi preuzeti novu ulogu izvršnog direktora za DHL Express Europe. Andrew Williams, aktualni izvršni direktor za DHL Express Kanada, preuzet će ulogu novog regionalnog izvršnog direktora za Ameriku počevši od 1. siječnja 2024. Nadređeni će im biti John Pearson, globalni izvršni direktor za DHL Express, a obojica će biti članovi DHL Express globalnog upravnog odbora, priopćili su.

– Ovim se imenovanjima odaje priznanje snažnom vodstvu i predanosti izvrsnosti usluge i uspjehu naših klijenata te Mikeu Parreu i Andrewu Williamsu. Mike je ostvario mnogo toga u Americi, uključujući konstantan snažan rast prihoda i dobiti, širenje naše vodeće međunarodne mreže i snažan fokus na angažman i dobrobit zaposlenika, te sam uzbuđen što će on voditi organizaciju u Europi – rekao je Pearson te dodao da je Williams bio veliki vođa njihove organizacije u Kanadi, povećavši prihode gotovo četiri puta tijekom svog mandata kao i tržišni udio. 

Parra obavlja funkciju izvršnog direktora za Ameriku od 2016. Usmjerio je DHL Express ka udvostručenju iz perspektive prihoda, ostvarivši otvaranje više od 12 tisuća radnih mjesta i proširivši svoj operativni doseg u regiji, u zadnje vrijeme s novim regionalnim čvorištima u SAD-u, Meksiku i Kanadu, te nove povijesne izravne letove unutar mreže za Argentinu, Čile i Brazil.

Nakon što je započeo svoju logističku karijeru u DHL Expressu 1997. godine kao voditelj servisnog centra u Miamiju, obnašao je nekoliko uloga unutar organizacije, uključujući onu regionalnog direktora usluga, potpredsjednika operacija za SAD, višeg potpredsjednika mrežnih operacija za Ameriku i izvršnog direktora za DHL Express US. Zadužen je za nadzor globalnih sponzorstava, a to će nastaviti činiti i u svojoj novoj ulozi. 

Kao novoimenovani regionalni izvršni direktor za Europu, Parra će upravljati poslovanjem DHL Express poslovanja u više od 60 zemalja i teritorija. U toj funkciji vodit će tim od preko 46 tisuća zaposlenika koji su posvećeni opsluživanju korisničke baze veće od 1,3 milijuna. Parra će imati sjedištu Madridu, u Španjolskoj.

Williams je svoju karijeru započeo u logistici kao izvršni direktor prodaje u Loomis Expressu 1996. godine. Nakon integracije poslovanja Loomisa 2002. ostao je u DHL Grupi, preuzevši poziciju direktora prodaje za DHL Express Istočna Kanada, 2004. godine prešao je u ulogu potpredsjednika i generalnog direktora za Ontario DHL Express, a zatim se vratio na komercijalnu funkciju 2009. kao potpredsjednik prodaje, marketinga i korisničke službe za DHL Express Kanada. Krajem 2011. godine preuzeo je regionalnu ulogu potpredsjednika prodaje i marketinga DHL Express Amerika i imao je dvostruke odgovornosti kao sponzor upravnog odbora za DHL Express u karipskom području.

Godine 2015., imenovan je izvršnim direktorom za DHL Express Kanada. Tijekom njegovog mandata, kanadski se tim udvostručio, a zemlja je postala jedna od pet zemalja s najvećim dolaznim prometom u svijetu za DHL Express.

U toj svojoj novoj ulozi, regionalnog izvršnog direktora za Ameriku, Williams će biti nadležan za vođenje poslovanja DHL Expressa u više od 55 zemalja i teritorija, te isto tako odgovoran za 27 tisuća zaposlenika koji opslužuju više od 600 tisuća klijenata u regionalnom sjedištu DHL Expressa u Plantationu na Floridi.

28. travanj 2024 02:37