Konferencijske vijesti
StoryEditor

Hajdaš Dončić: Ulaganja u telekomunikaciju treba pojednostaviti

28. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

U zagrebačkom hotelu Esplanade danas je počela 4. telekom konferencija u organizaciji Lidera i PricewaterhouseCoopersa

Prva je to telekom komunikacija koju je posjetio resorni ministar. Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture istaknuo je kako razvoj telekomunikacijske mreže danas igra istu ulogu kao razvoj željeznica u Sjedinjenim Američkim Državama u 19. stoljeću.

- Najveći dio troškova razvoja komunikacijske mreže, njih 80 posto, otpada na građevinske radove. Mjere predložene u Strategiji razvoja širokopojasnog interneta trebaju pojednostaviti i olakšati ulaganja u taj sektor. Vrlo važnu ulogu i igra i regulatorno tijelo, HAKOM, koji je nekim mjerama već omogućio ulaganje u taj segment - rekao je Hajdaš Dončić.

Smatra da u ovom času ponajprije treba ubrzati suradnju s lokalnom i regionalnom samoupravom, gdje postoje problemi kod dobivanja dozvola. Tako bi se stvorila fer tržišna utakmica. Vlada osim toga, ulaganja olakšava smanjenjem raznih naknada jer je svjesna da su ulaganja u daljnje razvoj mreže ipak ograničena.

- Financijski rezultati nas ipak ohrabruju. Tri najveća tržišna aktera u prošloj su godini uložila više od dvije milijarde kuna. To dokazuje da je zakonodavni okvir ne samo usklađen sa EU-om, nego je poticajan za daljnja ulaganja i nove tehnologije - zaključio je.

Fotogaleriju sa konferencije možete pogledati OVDJE.

03. svibanj 2024 02:31