Konferencijske vijesti
StoryEditor

Kako izvoziti pamet u inovativnim proizvodima?

30. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Na Liderovoj 2. Konferenciji o izvozu koja se u petak 3. srpnja održava na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva bit će riječi i o tome kako izvoziti pamet u inovativnim proizvodima.

Od sudionika okruglog stola Vedrana Bilasa (FER), Gordane Kovačević (Ericsson Nikola Tesla), Ruđera Friganovića (Elka), Gorana Lučeva (Požgaj grupa), Igora Žonje (Tau on-line) i Darka Liovića (HAMAG-BICRO) čut ćemo zašto je udio sektora visokog obrazovanja u ulaganjima u istraživanje i razvoj u Hrvatskoj od 2004. do 2013. godine pao s 37 na 24 posto?

U kolikoj se mjeri hrvatske tvrtke uključuju u Obzor 2020, najveći okvirni program EU-a za istraživanje i inovacije, koji ima proračun od gotovo 80 milijardi eura? Što treba učiniti kako bi se Hrvatska odlijepila s europskog dna (0,81% BDP-a, u odnosu na 2,02 posto prosjeka EU) po ulaganjima u istraživanje i razvoj?

2. Konferenciju o izvozu otvorit će predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, dok će na konferenciji sudjelovati i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar. Kako će i koliko izvoz forsirati iduća hrvatska Vlada pitanje je na koje će odgovor pokušati dati Branko Grčić (SDP), Tomislav Ćorić (HDZ), Josip Budimir (HSLS), Ljiljana Katičić (ORAH) i Ljubo Jurčić (Novi val). Konferencija počinje u 9:30 sati na adresi Unska 3, Zagreb.

Ovdje možete saznati više ali i prijaviti se na Konferenciju.

26. travanj 2024 06:44