Korona i biznis
StoryEditor

[BESPLATNO] Vodič za spas gospodarstva - ključno je očuvanje motivacije zaposlenika

15. Travanj 2020.

Pandemija koronavirusa natjerala je hrvatske tvrtke na prilagođavanje poslovanja novonastalim okolnostima bez obzira na to koliko su i jesu li uopće pogođene krizom. Upostavljen je novi higijenski standard radi zaštite zaposlenika i korisnika usluga, dezinficiraju se uredi, prodavaonice, skladišta, dostavna vozila, zaposlenici drže obvezno odstojanje od dva metra, kao i kupci.

Ukinuta su službena putovanja, radi se od kuće a sastanci i poslovni dogovori odvijaju se virtualno. JGL je, unatoč trenutačnoj velikoj potražnji za farmaceutskim pripravcima, povukao s terena prodajne timove na svim tržištima a održavanje kontakata s kupcima usmjerio na mobitele, aplikacije i online edukaciju. 

Neke tvrtke su preventivne mjere uvele prije početka pandemije, primjerice, ENNA Grupa još početkom veljače, te je sad u novoj fazi - očuvanju motivacije zaposlenika. Jer osim mjera koje se provode, najvažnija je mentalna snaga da se sve ovo izdrži. 

Sve dosad donesene mjere na koje gospodarstvo - poduzetnici, obrtnici, pa i osobe slobodnih zanimanja mogu računati u aktualnoj krizi nad krizama sabrane su u Vodiču za preživljavanje, novom Liderovom specijalnom izdanju. Na jednom mjestu sažeto je tako stotinu dosadašnjih Vladinih mjera kojima se pokušava spasiti društvo potreseno zdravstvenim, ekonomskim, pa i prirodnim potresima.

 

26. travanj 2024 01:46