Kripto
StoryEditor

Cristiano Ronaldo ulazi u NFT-eve s Binanceom

24. Lipanj 2022.
Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, jedan od najuspješnijih nogometaša svih vremena, jučer je objavio svoje ekskluzivno partnerstvo s Binanceom. Ronaldo je izjavio da će višegodišnji ugovor biti prilika za obožavatelje da 'posjeduju kultni dio sportske povijesti' i budu dio njegove Web3 zajednice.

- Danas ćemo promijeniti  NFT igru i podići nogomet na višu razinu - rekao je Ronaldo u videu.

Binance je jedan od najvećih kripto ekosustava, njegove glavne komponente uključuju centraliziranu mjenjačnicu i binance smart chain (BSC). BSC je drugi najčešće korišteni blockchain (iza ethereuma), s 407 različitih aplikacija izgrađene na njemu i 5.92 milijarde dolara zaključane vrijednosti (TVL).

Unatoč tim impresivnim mjernim podacima, Binance se borio za poticanje uspješnog NFT ekosustava.  PancakeSwap, Binanceova decentralizirana mjenjačnica i vodeći protokol, dvadeseta je po veličini NFT tržišta, sa samo 79 milijuna dolara kumulativnog volumena trgovanja. Ethereum tržišta kao što su OpenSea i LookRare imaju 31,24 milijarde dolara, odnosno 23,23 milijarde dolara vrijedan kumulativni volumen.

Partnerstvo s Ronaldom stoga bi se moglo smatrati pokušajem Binancea da pridonese vrijednost BSC-u i počne povećavati tržišni udio blockchaina u NFT prostoru.

Ovog tjedna otkrivene su i druge značajne NFT suradnje, uključujući nedavno imenovanje umjetnika i glazbenog producenta Pharella Williamsa za glavnog direktora brenda za kolekciju Doodles.

27. travanj 2024 18:24