Kripto
StoryEditor

Fotografija dogwifhat meme tokena prodana kao NFT za 4,3 milijuna dolara

19. Ožujak 2024.

Vlasnik Achija, psa koji je maskota meme tokena dogwifhat, prodao je kultnu fotografiju psa sa rozom pletenom kapom kao NFT za 4,3 milijuna dolara.

Trodnevna dražba počela je na NFT platformi Foundation u petak, a legendarni pseudoanonimni kripto trgovac Gigantic Rebirth na kraju je dao pobjedničku ponudu od 1210,8 ethereuma.

Sličan se potez dogodio i 11. lipnja 2021. kada je Pleasrdao za fotografiju Kabousa, originalnog shiba inua koji je postao maskota dogecoina, platio 1696,9 ethereuma, u vrijednosti od približno 4 milijuna dolara.

Prošli tjedan je u objavi na Instagram računu navodnog vlasnika stajalo da se NFT aukcija provodi u partnerstvu s Fiesty DAO. Pas, koji se navodno prije zvao Chi-Chi, sada se zove Achi i živi u Koreji. Navodni vlasnik je izjavio da je napravio rozu kapu koju pas nosi na poznatoj fotografiji, snimljenoj 2018.

- Achijevi vlasnici fotografirali su ga 17. studenog 2018. u dražesnoj kapici. Postala je viralna, naposljetku postavši meme i maskota za meme token - objavio je upravitelj partnerstva Foundationa na X-u.

Achijeva slika postala je maskota za značajan meme token krajem prošle godine, nakon čega je porasla na tržišnu kapitalizaciju od 3,2 milijarde dolara, kako je dogwifhat postao viralan.

Dogwifhat trenutno trguje po cijeni od 2,55 dolara. Meme token na solani porastao je gotovo 700 posto tijekom prošlog mjeseca.

Kupnja NFT-a dolazi samo nekoliko dana nakon što su vlasnici kriptovaluta prikupili više od 650 tisuća dolara u kampanji prikazivanja maskote meme tokena na koncertnoj dvorani Sphere u Las Vegasu.

25. travanj 2024 22:28