Kripto
StoryEditor

Fidelity predlaže diverzifikaciju portfelja ulaganjem u bitcoin od jedan do tri posto

28. Veljača 2024.

Jedan od najvećih upravitelja imovinom, Fidelity, koji svojim klijentima nudi bitcoin ETF, predlaže širenje njihove perspektive na kripto imovinu diverzifikacijom dijela bogatstva na cijelu klasu imovine, a ne samo na bitcoin. Fidelity Investments zagovara četiri različita ETF proizvoda kategorizirana prema razinama rizika. ETF s najmanjim rizikom drži jedan posto imovine u kriptovaluti. Fidelity Investments sada dopušta svakodnevnim ulagačima da steknu izloženost cjelokupnom tržištu kriptovaluta na vlastiti rizik, u rasponu od jedan do tri posto.

Prvi izbor, koji nudi najmanju izloženost kriptovaluti od jedan posto, je Fidelity All-in-One Conservative ETF. Odvaja 40 posto za dionička ulaganja, 59 posto za fiksni prihod i jedan posto za kripto. Nasuprot tome, Fidelity All-in-One Balanced ETF fond naginje prema više dioničkih ulaganja na 59 posto, s fiksnim prihodom na 39 posto, a kripto na dva posto. Treća opcija, Fidelity All-in-One Growth ETF, naglašava kapital na 82 posto, fiksni prihod na 15 posto, a kripto na tri posto. U međuvremenu, četvrta opcija, Fidelity All-in-One Equity ETF, uglavnom se fokusira na vlasnička ulaganja od 97 posto, s kripto alokacijom također od tri posto.

BlackRock je također pokazao optimističan stav o digitalnoj imovini. Njegovo godišnje izvješće za 2022. savjetuje klijente da razmotre izloženost bitcoinu. U svom godišnjem izvješću te godine, savjetovao je da investitori trebaju izdvojiti 84,9 posto za bitcoin, 9,06 posto za dionice i 6,04 posto za obveznice. Zanimljivo, to je bilo mnogo prije odobrenja spot bitcoin ETF-ova (26. srpnja), što se u konačnici dogodilo 10. siječnja 2024.

U svom izvješću Big Ideas za 2024., Ark Invest istaknuo je optimalnu alokaciju bitcoina u 2023. godini. - Naša analiza sugerira da bi dodjeljivanje 19,4 posto bitcoinu 2023. maksimiziralo prinose portfelja prilagođene riziku - rekli su iz Arka. Osnivač SkyBridge Capitala Anthony Scaramucci također je govorio o potencijalnom rastu bitcoina 2024. kao imovine čuvanja vrijednosti slične zlatu. U nedavnom intervjuu za CNBC, financijer je istaknuo tržišnu kapitalizaciju zlata od 16 bilijuna dolara.

27. travanj 2024 17:13