Kripto
StoryEditor

MicroStrategy planira prodati vlastite dionice kako bi kupila više bitcoina

02. Kolovoz 2023.

Tvrtka za poslovnu inteligenciju MicroStrategy upravo je objavila svoje drugo tromjesečno korporativno izvješće i stvari idu nabolje. Uz to, najveći svjetski korporativni vlasnik bitcoina želi dodati više svojoj rastućoj zalihi.

2. kolovoza MicroStrategy je objavio svoje financijske rezultate za drugi kvartal, dodajući da je u srpnju stekao dodatnih 467 bitcoina za 14,4 milijuna dolara i sada posjeduje 152.800 bitcoina.

MicroStrategy je dodao da je stekao 12.800 bitcoina od prvog tromjesečja za 361,4 milijuna dolara, odnosno 28.233 dolara po bitcoinu. Do 31. srpnja ukupno ulaganje u bitcoin iznosilo je 4,53 milijarde dolara, odnosno 29.672 dolara po bitcoinu.

MicroStrategy je izvijestio o neto prihodu od 22,2 milijuna dolara za to razdoblje. To je snažan kontrast neto gubitku od 1,1 milijarde dolara za isto razdoblje prošle godine. Međutim, ukupni prihodi ostali su slični i iznosili su 120,4 milijuna dolara.

Najveći rast zabilježen je za prihode od pretplatničkih usluga koji su zabilježili rast od 42 posto u odnosu na prošlu godinu, na 19,9 milijuna dolara.

- Učinkovito smo prikupili kapital kroz naš program jednakosti na tržištu i koristili gotovinu iz poslovanja kako bismo nastavili kupovati bitcoine za našu bilancu - rekao je Andrew Kang, glavni financijski direktor MicroStrategyja.

Dodao je da je to postignuto u perspektivnoj pozadini povećanja institucionalnog interesa, napretka u računovodstvenoj transparentnosti i stalne regulatorne jasnoće za bitcoin.

U nedavnom podnesku Komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC), MicroStrategy je iznio namjeru prodaje do 750 milijuna dolara u zajedničkim dionicama klase A. Prihod od prodaje koristit će se za kupnju više bitcoina i financiranje drugih operativnih troškova tvrtke.

Dionice MSTR-a porasle su jučer 1 posto i završile na 436 dolara. Dionice tvrtke nadmašile su sam bitcoin ove godine s dobitkom od 200 posto od 1. siječnja. Bitcoin je porastao 80 posto u istom razdoblju.

Kripto tržišta danas su ponovno u zelenom nakon oporavka CRV tokena, smanjujući strah od DeFi događaja ‘crnog labuda‘.

Cijena bitcoina porasla je 1,8 posto i trenutno iznosi 29,470 dolara u trenutku pisanja ovog članka. Bitcoin je trenutno na desetodnevnoj razini, međutim, nije uspio probiti 30.000 dolara.

17. svibanj 2024 06:02